CUP, PSC i ICV tanquen un acord per intentar formar govern

Eudald Calvo (CUP) serà el nou alcalde d’Argentona amb el suport d’ERC

  • Argentona Comunicació
  • Dimecres, 10 Juny 2015 12:05

pacte argentona

El candidat de la CUP, Eudald Calvo Català, ho té tot de cara per ser investit, aquest dissabte, com a nou alcalde. Calvo encapçalarà un tripartit format per la CUP, PSC i ICV que governarà en minoria. Els vots que li mancaran al nou executiu els hi donarà Esquerra Republicana.

Tot i votar la investidura de Calvo, els republicans es quedaran a l’oposició sense tancar la porta a entrar a formar part del govern en un futur “si es compleixen les línies programàtiques coincidents” entre els programes de les diverses formacions.
CUP, PSC o ICV es van reunir dissabte 6, a porta oberta, i van acordar treballar en la redacció d’un “projecte conjunt de govern”, deixant la porta oberta “a la possibilitat que altres grups polítics puguin incorporar-s’hi en un futur”.

La decisió dels republicans es va prendre en la mateixa reunió en la que el seu candidat, Ferran Armengol, va explicar els motius pels quals renuncia a prendre possessió de l’acta de regidor i abandona la política local.

La constitució
Aquest dissabte a les 12 del migdia, el saló de plens acollirà l’acte de constitució del nou consistori de l’Ajuntament d’Argentona, que formaran 17 regidors – 6 de Tots x Argentona, 4 de la CUP, 3 d’ERC, 2 del PSC, 1 del PP i 1 d’ICV – després dels resultats a les eleccions municipals.