Argentona celebra la festa Major d’hivern en honor a Sant Julià.

Encavalcant-se gairebé amb les festes de Nadal

  • Redacció
  • Divendres, 09 Gener 2015 12:45

Festa Major Hivern Sant Julià

A les tradicionals activitats culturals, lúdiques i folclòriques se sumaran la Fira d’Artesania i Alimentació a la plaça Nova i la festa dels Tres Tombs. Aquest és el programa d’activitats pel cap de setmana.

Dissabte, 10

Fira d’Artesania i d’Alimentació a la Plaça Nova, de 10 a 14:30h i de 17:30 a 21h.

A les 10:30h, davant de l’Ajuntament concentració per anar a ofici amb les autoritats, els gegants de la Colla de Geganters i Grallers d’Argentona i representants dels Amics del Pubillatge.

A les 11h, a l’Església Parroquial de Sant Julià, ofici en honor a Sant Julià. Predicarà Segimon Garcia, rector de Santa Maria de Mataró i Vicari episcopal.

Tot seguit, des de l’Església de Sant Julià, baixant pel carrer Gran fins a la Plaça Nova, cercavila de gegants.

A les 12.30h, a la Plaça Nova, sardanes amb la Cobla Selvatana. A la mitja part s’oferirà vermut.

Amb dos passis durant el dia a La Sala, a les 17.30 i a les 19.30h, concert de Festa Major amb l’Orquestra Selvatana.

A les 17.30h, a la Plaça de Vendre tindrà lloc la 7a Mostra de Bestiari de Foc amb El Follet i la Fantasma de Sant Feliu de  Codines, la Follonera de Palafolls, el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona i La Polseguera d’Argentona. Al llarg de la mostra hi haurà activitats pels més petits al voltant del món del foc i del bestiari festiu.

A les 19h, tabalada de les colles participants i, a continuació, petit correfoc a càrrec del Calabrot d’Argent i els Diables d’Argentona.

A les 19.30h, des de la Plaça de Vendre, Cercavila de Bèsties de Foc a càrrec de Diables d’Argentona amb la Polseguera d’Argentona amb les colles del Follet i la Fantasma de Sant Feliu de Codines, la Follonera de Palafolls i el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona.

A les 19 h, al Museu del Càntir Inauguració de l’exposició  “Diàlegs de fang 2015” dels alumnes adults de l’Escola Taller de Ceràmica. Seguidament, Inauguració de l’exposició “Càntirs d’arreu del món”.

A les 22.30 h, a l’ l’Espai Can Doro,  Nit de festa amb el concert del grup La Colònia. Aquest projecte arrenca pels voltants del 2011 amb la trobada d’Albert Galcerà, director i acordionista de l’orquestra Garbuix, i Xavier Ciurans, cantant del grup Gertrudis de la Garriga. Ells oferiran un concert de música balcànica, amb lletres d’autor,  i diferents estils que recorden al cabaret francès amb influències mediterrànies.

Seguidament i per continuar la festa, sessió de música a càrrec de DJ Albert Tejedo.

Finalment, a les 23h a La Sala, Ball de Festa Major amb l’Orquestra Selvatana.

Diumenge, 11

A les 9h, a la Plaça del Geganter Joan Padrós, Plantada de gegants amb la rebuda de dotze colles convidades. A les 11 h, des d’allà mateix i fins la Plaça Nova, cercavila de gegants amb els grallers amb les colles convidades.

A les 12:30h, pels carrers de la Vila, Tradicional Tres Tombs amb l’animació de la Banda de Música d’Argentona. Una activitat organitzada per la comissió de Sant Antoni Abat.
A les 13:30h, a l’Espai Can Doro, Vermut de Jazz a càrrec de Maria Lamata Quartet.  Estandards de jazz de les cantants més emblemàtiques d’aquest gènere com Sarah Vaughan o Ella Fitzgerald.

A continuació, a les 14:30h, dinar de Festa Major a un preu de 6 euros amb amanida, paella, pa, vi, aigua i postres incloses.

Recta final a les 18 h, a la Sala, amb l’espectacle “Un món (i un munt) de Dracs” a càrrec de Tanaka Teatre.

A les 19:30h, la Festa Major de Sant Julià acabarà amb un fantàstic piromusical que es podrà veure des dels voltants de l’Ajuntament i de Can Doro.

Consulta les acitivtats per divendres 9 i la resta de la programació AQUÍ