Argentona aprova la moció de suport a la consulta del 9-N

La votació va tenir el suport dels grups amb abstenció de PSC i contrari de PP

  • Redacció
  • Dimecres, 24 Setembre 2014 14:24

Ple argentona

Amb una gran expectació, el plenari de l’Ajuntament d’Argentona va aprovar aquest dilluns, com centenars d’Ajuntaments de Catalunya, una moció de suport del món local a la consulta del 9-N convocada pel govern de la Generalitat. La votació va tenir el suport de tots els grups i regidors (12), a excepció del PSC, que es va abstenir, i el PP que va votar-hi en contra. La sessió va comptar amb l’absència del portaveu d’Agrupació d’Argentona, Fèlix Rosa. Els minuts inicials van estar marcats per la desaparició de la fotografia del rei Felip VI, fet que va provocar la marxa del ple dels dos regidors del PP fins que es va restituir la imatge a la sala de plens.

Pas endavant

Des d’ArgentCAT, Pere Móra va incidir en el fet que les institucions polítiques facin un pas endavant en el procés. Des del PP, Fran Fragoso va assegurar que Catalunya no havia tingut mai tantes competències ni llibertats com en l’actualitat i que darrere de la consulta s’hi amagava la voluntat de secessió i el referèndum per la independència. Xevi Collet, regidor de Tots x Argentona, va defensar que Catalunya estava protagonitzant un procés exemplar i pacífic cap a una revolució democràtica i va reclamar el dret a somniar un futur millor per a les properes generacions.

Des de la CUP, Eudald Calvo va reclamar una campanya per insistir en els beneficis d’una Catalunya lliure i va recordar que aquest procés també cerca el benestar de les classes populars. Vador Casas, portaveu del PSC, va demanar que la consulta tingui la màxima legitimitat possible i que calia explicar les conseqüències de la resposta de la consulta. Va denunciar l’actitud prepotent del govern de l’Estat, que ignora la demanda dels partits i la ciutadania. Àngel Puig, portaveu de l’Entesa, va agrair la tasca de mobilització de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, a l’hora que va demanar a Iniciativa per Catalunya Verds un posicionament clar vers la consulta. El regidor no adscrit Jaume Uribe va apel·lar a la valentia per fer front a aquelles lleis que no són justes.

Finalment, Ferran Armengol va tancar el torn d’intervencions dels grups recordant els diversos fracassos de l’encaix de Catalunya a Espanya i les promeses incomplides i va defensar que el procés és legítim i lega