Argentona celebra la 3a Setmana de la Memòria Històrica

El joc i les maneres de viure les festes populars centren diverses de les activitats

  • Redacció
  • Dilluns, 07 Juliol 2014 00:00

Argentona, memoria historica argentona

L’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats, col·lectius i veïns a títol individual, organitza la 3a Setmana de la Memòria Històrica. Des d'avui i fins al 13 de juliol hi haurà un seguit d’activitats per descobrir el passat de la vila.

Dilluns 7 al Saló de Pedra

Projecció del film “Argentona en el temps” dels autors Gaston Debat i Pere Linares. Aquest film ens mostrarà imatges de les principals actes i festes del calendari festiu d’Argentona. En la mateixa línia, l’endemà, taula rodona “Festa: passat i present” al voltant de l’evolució de les festes a Argentona, des de la postguerra fins a l’actualitat, i el binomi entre festa i participació, entre festa i identitat i entre festa i reivindicació.

Dimecres, 9, al Saló de Pedra

Conferència “Festes i jocs setanta anys enrere” a càrrec de l’antropòleg Jacint Torrents i Buxó. Situats en el context històric de la postguerra a Catalunya es recrearan les activitats lúdico-festives practicades d’aquella època.

Divendres, 11, a la Casa Gòtica

Inauguració de l’exposició “Fer Festa. Argentona 1950-2010”. Aquesta exposició recorre les iniciatives que han vitalitzat i transformat les nostres festes. Són iniciatives que tenen en comú la seva joventut i irreverència, la voluntat participativa i la creativitat; saraus que han pres el carrer com a escenari principal; propostes festives no sempre ben rebudes i mai prou valorades.

Un mosaic d’experiències viscudes o explicades que ens ajuden a entendre la vida social a l’Argentona dels darrers 60 anys. L’exposició romandrà oberta de l’11 el 27 de juliol i del 10 al 28 de setembre.

Dissabte, 12, a la Plaça Nova

“El joc a la postguerra: rialles davant la grisor”, taller familiar centrat en els jocs d’aquest període que es caracteritzaven per la senzillesa dels materials emprats. Les rutlles, els patacons, els cromos de picar, els talons de sabata, les tabes, són alguns dels elements de joc més populars. Un espai on de ben segur els més grans hi trobaran aquells jocs de la seva infantesa.

A les 19.30 h, a La Sala, projecció del documental “Argentona: Festes, tradicions i canvis socials”, basat en entrevistes realitzades a persones de la vila. Les entrades es podran recollir del 7 a l’11 de juliol a l’Ajuntament.