La Defensora del Vilatà atén 15 casos durant el 2013

Els expedients oberts suposen gairebé la meitat que l’any anterior

Argentona, defensora vilatà argentona

Durant el 2013, la Defensora del Vilatà, Mercè Balasch, va obrir 15 expedients, menys que en l’exercici anterior quan es van fer 27. D’aquests 15 casos, tres van ser consultes i 12 van ser queixes. Les tres consultes van ser resoltes i tancades mentre que de les 12 queixes admeses, vuit van ser resoltes per intermediació amb les diferents àrees de l’Ajuntament; dues van ser desestimades; una arxivada per desistiment de l’interessat i una altra d’admesa ampliada d’ofici.

Pel que fa a la tipologia, els assumptes tractats fan referència a temes com sorolls, medi ambient, sancions i taxes, cultura i serveis socials però en alguns casos, les àrees implicades són diverses.

Actualment l’oficina de la defensora és compartida i està ubicada a la primera planta de l’Ajuntament, un emplaçament provisional perquè quan l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) estigui a la planta baixa de l’Ajuntament, la Defensora del Ciutadà tindrà allà la seva oficina. Balasch creu que la nova ubicació “beneficiarà, segur, la coneixença i divulgació de la institució”.