Toni Mira: “És un espectacle que intenta tocar la fibra de la gent”

La companyia del creador Toni Mira ha fet una setmana de residència al teatre per enllestir l’obra que veuran els argentonins, en primícia.

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 04 abril 2014 13:21

Cultura 2013, Toni Mira-Teatre Grec

Què podrà veure el públic d’Argentona dissabte?

És una pre-estrena del meu darrer espectacle, que estreno dins la programació del Grec el 10 de juliol. Vaig demanar a la Sala de fer una residència d’una setmana i tinc tots aquests dies de feina per arreglar aspectes de l’espectacle, treballar amb els llums, etcètera. La meva intenció és que després de l’espectacle el públic es pugui quedar i pugui haver-hi un feedback, intercanviant opinions i preguntant. Els espectacles sense públic no tenen cap sentit i vull compartir amb Argentona la feina d’aquests mesos abans d’enfrontar-me a tot un Festival Grec.

Dones l’espectacle per enllestit?

Sí, tenim el que buscàvem per tant dissabte a Argentona no hi ha un work in progress pròpiament dit, sinó el primer contacte del muntatge amb el públic. Serà la primera vegada que el tirarem sencer i segur que serà molt màgic perquè és un espectacle que fa molt temps que tinc al cap. I si hi ha alguna escena a millorar, el públic tindrà la compensació de poder-se quedar després per resoldre dubtes. Convido la gent a entendre i qüestionar el meu procés creatiu, jo n’aprenc explicant-lo i la gent també.

Hi ha cops que la dansa contemporània pot tirar enrere la gent. Què els diries perquè vinguessin?

Qualsevol persona en moure’s transmet i és fàcil d’interpretar, no és cert que la dansa no s’entengui. Sí que hi ha tipus d’expressions que a vegades són difícils de captar però també hi ha quadres de pintors molt eminents que la gent no entén però en gaudeix.
En aquest espectacle meu, a més, hi ha dansa contemporània però també molts altres elements: canto, tinc textos, hi ha vídeo, hi ha un monòlit en escena com a metàfora. Té molts llenguatges escènics que permeten moltes lectures. Intento tocar la fibra i compartir coses que m’han passat i alhora divertir. L’art és compartir preguntes amb la gent i buscar de compartir, també, les respostes.

Com has treballat a la Sala?

És un molt bon equipament. Està molt bé com a espai, un molt bon teatre amb bones condicions per a un poble com Argentona i òbviament una setmana de residència amb tot l’equip és un gran què. Et permet completar el procés creatiu.