Detingut un capellà d'Argentona en una xarxa d'immigració il·legal

El sacerdot hauria rebut pagaments per oficiar casaments de conveniència

  • Redacció
  • Dilluns, 18 Novembre 2013 11:46

Argentona_Església Sant Julià 22

El Periódico i La Vanguardia han publicat aquesta setmana la notícia de la detenció de Josep Maria Vendrell, mossèn que actualment dóna suport a la Parròquia de Sant Julià d'Argentona. Segons els diaris, Vendrell formava part d'una organització que organitzava casaments de conveniència mitjançant els quals, immigrants sense papers regularitzaven la seva situació a canvi de pagar 10.000 euros. Segons els investigadors del Cuerpo Nacional de Policia, Vendrell rebia entre 500 i 1.000 euros per oficiar les cerimònies.

Sempre segons els rotatius, Vendrell va ser detingut el passat 16 d'octubre juntament amb 11 persones més d'un grup liderat pel clan gitano de Los Fatines, en el marc d'una operació portada a terme per la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració i Falsedat Documental de Barcelona. La detenció del religiós es va produir al seu habitatge del Masnou. 

Mossèn Àlex Marzo, rector de la Parròquia de Sant Julià, ha sortit al pas de les informacions sobre l’adjunt de la parròquia assegurant que “a Argentona no s’hi ha oficiat cap casament de conveniència”. Marzo ha explicat que sempre que es sol·licita un casament es demanen els permisos de residència. Sobre el cas, Marzo ha admès tenir coneixement d’aquests fets i ha explicat que cap dels casaments que s’investiguen es van oficiar a Argentona i ha afegit que el mossèn Josep Maria Vendrell era de la parròquia d’Òrrius, de la que va ser apartat pel bisbat ja fa anys, i que, per tant, ara no tenia cap rectorat. Sobre el seu paper actual a la parròquia argentonina, Mossèn Marzo ha explicat que Vendrell “venia a col·laborar fent alguna de les misses setmanals”.