El festival Senseportes, recuperat

Argentona s'omple d'espectacles i de públic

  • Comas Soler
  • Dimarts, 17 Setembre 2013 10:47

Un moment del Senseportes

Empès pel col·lectiu de professionals de les arts escèniques que porta el mateix nom, dissabte passat va reviure a Argentona el festival 'Senseportes'. La primera edició havia tingut lloc amb molt d'èxit el 2007, però després, el canvi de composició del govern municipal va fer que no pogués tenir continuïtat.

Per sort, l'Ajuntament actual s'hi ha tornat a posar bé i això ha permès recuperar la cita, de moment  amb pretensions i format més modestos. Això no obstant, els bons resultats obtinguts en aquesta nova convocatòria ja fan parlar d'una major volada i de més recursos per a l'edició de l'any que ve.

Bona acollida

Dissabte a la tarda els carrers cèntrics d'Argentona eren un formiguer de gent que circulava per anar a alguna de les set propostes que oferia el 'Senseportes'. Gràcies a una organització que comptava amb nombrosos col·laboradors, s'hi van veure espectacles de circ, de clown, de titelles i de teatre visual, entre altres fórmules. Situats en indrets avinents de la via pública, tots eren gratuïts i d'accés lliure. Només es demanava l'aportació econòmica voluntària dels espectadors un cop acabada la representació, amb el prec que la gent fos pròdiga perquè les companyies poguessin rebre una gratificació merescuda. La nodrida concurrència va fer evident la consecució de l'objectiu bàsic pretès pel festival: aconseguir oferir en un ambient festiu i motivador una mostra d'arts escèniques, sense limitació de públics, ni d'àmbits, ni d'estils.

Més...

L'èxit, ara, ha d'afavorir una nova entesa amb l'Ajuntament i imposa el repte de treballar per la desitjada continuïtat, per convertir el 'Senseportes' en una cita anual i, posats a fer, per tirar més cap amunt el llistó de la qualitat artística.