La revista ‘Encancha’ dedica un reportatge a Carme Famadas

Defineix l’argentonina com la primera estrella del bàsquet femení espanyol

L’argentonina Carme Famadas protagonitza un reportatge sobre la Lliga Femenina de bàsquet a la revista digital encancha.com. La publicació es refereix a l’argentonina com ‘la primera estrella del bàsquet femení espanyol’, i recorda que va capitanejar un Mataró que va aconseguir trencar la supremacia del CREFF i que va ser declarada millor jugadora espanyola en tres ocasions.

El reportatge recorda els inicis de Carme Famadas al bàsquet argentoní. “L’equip local aconseguiria destacats resultats a mitjans de la dècada dels anys 60 fins arribar a jugar una eliminatòria amb l’Estudiantes de Vigo, el Medina Granada i el Medina Alicante per intentar arribar a la màxima categoria en una fase d’ascens que es va disputar a Madrid, al pavelló de l’Almudena”, explica l’article.

Després d’assolir aquestes fites esportives, aconseguint l’ascens per a l’equip, Famadas es va traslladar a Mataró i va convertir la capital del Maresme en el que és encara avui: un dels bressols del bàsquet femení de l’estat.