Cap de setmana de Festa Major d’Hivern en Honor de Sant Julià

L’edició 2013 s’inicia avui amb actes al voltant de la pagesia i el món agrícola

Argentona celebrarà des d'avui i fins diumenge la Festa Major en honor a Sant Julià. L’edició 2013 de la festa d’hivern s’iniciarà avui mateix amb actes al voltant de la pagesia i el món agrícola de la mà del Museu de la Pagesia d’Argentona i el Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell.

El dissabte es celebraran alguns dels actes més litúrgics i tradicionals, com l’ofici en honor a Sant Julià, la cercavila de gegants o les sardanes. Els Diables d’Argentona estaran també molt presents amb la 5a mostra de bestiari de foc i la cercavila. L’Orquestra Selvatana serà l’encarregada d’un concert doble i del ball de Festa Major.

El diumenge estarà marcat per la festa dels Tres Tombs, però hi haurà moltes altres propostes com un torneig de dòmino, escacs, modelatge amb fang. Cinema, espectacles teatrals o la trobada de plaques de cava, entre d’altres, completaran una agenda festiva i d’activitats. La Fira d’Artesania i Alimentació s’instal·larà el dissabte i el diumenge a la Plaça Nova.

Programació Festa Major d’Hivern de Sant Julià• Divendres, 11:19h. Inauguració de l’exposició ‘Eines de Conreu’. Saló de Pedra.20h. Inauguració de l’exposició ‘El món agrari a les terres de parla catalana’. Conferència de Pep Riera. Casa Gòtica.• Dissabte, 12:10:30h.  Anada a ofici de les autoritats, els gegants i grallers i representants dels Amics del Pubillatge.11h. Ofici en honor a Sant Julià. Església de Sant Julià.A continuació. Des de l’església de Sant Julià fins a la plaça Nova, cercavila de gegants.12:30h. Sardanes amb la Cobla Selvatana. Plaça Nova.16:30h i 18:30h. Cinema infantil ‘El origen de los guardianes’. Centre Parroquial.17:30h. 5a Mostra de bestiari de foc, amb la quimera Godra de Caldes de Montbuí, l’Aguilot de Bonastre, el Drac Pepa de Santa Perpètua de la Mogoda i La Polseguera d’Argentona. Plaça de Vendre.17:30h i 19:30. Concert de Festa Major. La Sala.19:30h. Sortida del cercavila de foc. Recorregut: plaça de Vendre, carrer de Torras i Bages, carrer de Lladó, carrer de Bernat de Riudemeia, carrer Gran, Avinguda de Puig i Cadafalch i final a la plaça Nova.22h. Cinema: Lo imposible. Centre Parroquial.23h. Ball de Festa Major amb l’Orquestra Selvatana. La Sala.• Diumenge, 13 de gener9h. Plantada de gegants. Plaça del geganter Joan Padrós10h. Trobada de plaques de Cava. Pati de l’escola Bernat de Riudemeia11h. Des de la plaça del geganter Joan Padrós, cercavila amb les colles geganteres convidades de Ribes de Freser, de Cornellà i de l’Escola Francesc Burniol, i amb els gegants i grallers de la Colla de Geganters i Grallers d’Argentona. Ball final a la plaça Nova.12:30h. Tres Tombs amb l’animació de la Banda d’Argentona. Centre del poble.17h. Argentona Bocs - Falcons de Salt. Camp Municipal d’Esports.18h. Espectacle familiar: ‘Tot assajant Cyrano’ de La Perla 29. La Sala.