Joan Rabasseda pren l'alcaldia d'Arenys de Munt després de la moció de censura

Ximenis de la CUP es nega a entregar la vara d'alcalde al seu successor

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 10 Setembre 2013 10:38

Rabasseda, el nou Alcalde d'Arenys de Munt

Joan Rabasseda (ERC) va ser elegit dissabte nou alcalde d'Arenys de Munt després que els 8 regidors d'ERC, CiU i el PSC tiressin endavant la moció de censura contra l'actual batlle, Josep Manel Ximenis (CUP). En un ple extraordinari celebrat a la sala d'actes de l'Ajuntament amb un públic clarament dividit, el relleu es va celebrar amb normalitat, fins que Ximenis es va negar a entregar la vara al seu successor per ser un canvi "il·legítim" i contrari a "l'independentisme" d'Arenys, va dir. Rabasseda va contestar en les primeres paraules com a alcalde, que representarà "tots els vilatans, els que són independentistes i els que no". La moció va rebre 4 vots en contra de la CUP i l'abstenció del PP.


El gest de Ximenis va ser rebut amb sonors xiulets però també aplaudiments dels assistents d'una i altra banda de la sala polivalent que s'havia habilitat aquest dissabte per celebrar-hi el ple extraordinari i poder donar així cabuda a les vora de dues-centes persones que hi van assistir. Fins aleshores, pocs havien estat els xiulets que s'havien sentit i només els marcats aplaudiments d'una banda i els braços creuats de l'altra s'havien anat succeint al llarg de la sessió plenària, a mesura que parlaven uns o altres representants polítics.

“Acte de responsabilitat”

Rabasseda va justificar com un acte de "responsabilitat amb els electors" i "plenament democràtic" la moció pactada entre ERC, CiU i el PSC que ha deixat la CUP a l'oposició, només dos mesos després que la marxa de CiU del govern local deixés els 4 regidors de la formació independentista en un govern de minoria. "Arenys de Munt no es mereix que els seus polítics es tirin els plats pel cap", va prosseguir el nou alcalde, després d'afirmar que el canvi d'aliances polítiques portarà "noves dinàmiques" i "nous projectes" que alinearan l'acció política de l'Ajuntament amb el què demana el poble.