Alícia Romero: “Les responsabilitats del nou regidor d’ERC dependran del seu perfil”

Parlem amb la flamant Presidenta de l’IMPEM

Alícia Romero és. a hores d’ara presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica, del Patronat Municipal d’Esports i, a més, consellera delegada de Joventut i Dona. Aquesta regidora que va entrar a l’Ajuntament el 1999 amb la majoria absoluta socialista i de la mà de Manuel Mas ha vist consolidat el seu pes dins el govern tripartit de la ciutat arran de la renúncia d’Antoni Civit i la decisió de Baron de no retornar l’IMPEM a Esquerra Republicana de Catalunya.

Compaginaràs les carteres que portaves amb l’IMPEM. És una solució provisional o està pensada per arribar a final de mandat?
És una solució provisional. He incorporat Promoció Econòmica de forma provisional. Quan entri el nou regidor d’ERC se li donaran les competències que es pactin segons el perfil d’aquesta cara nova. En principi a ell se li cediran algunes de les competències que tenia fins ara.

El PSC ha dit que no renunciarà a Esports. Com a màxim el nou regidor d’ERC tindria Joventut i Dona. Esports continuaria sota la teva responsabilitat?
Jo no sé què s’està pactant perquè no sóc a les reunions però pel que conec en aquests moments s’està parlant que les responsabilitats pel nou regidor d’ERC dependran del perfil d’aquest. Joventut i Dona potser més en concret però tot està sobre la taula. Estem a l’expectativa. de moment tinc les responsabilitats jo i ja veurem com queda.

Tu que de moment n’ets regidora, creus que ha de ser un dona qui porti el departament de “Dona” dins l’Ajuntament?
No necessàriament. També ho pot dirigir un home. Crec que dins del govern tothom té les sensibilitats necessàries per una política d’igualtat i per tant també pot ser un home qui ho porti. En tot cas, ja veurem com queda el nou cartipàs però estarà tan capacitat un home com una dona per assumir aquesta matèria.

Tu has tingut una trajectòria meteòrica dins el govern. D’adjunta a l’alcaldia, a Joventut, després també Dona i Esports i ara l’IMPEM. D’aquí a alcaldessa a llarg termini?
Jo no crec en carrers meteòriques. Porto molts anys treballant en diferents àmbits, des que vaig entrar a l’Ajuntament he tingut diversos papers, primer amb Mas i després amb Baron. No crec que això signifiqui que la meva carrera política faci un salt endavant, senzillament han pensat que jo podria fer aquesta feina i l’agafo amb molta il·lusió. No s’ha d’interpretar com un ascens.

Ja t’hi veus com a Presidenta de l’IMPEM?
Avui –per ahir– hi he anat per primer cop per conèixer la gent i encara no he pogut entrar en matèria. Crec que són àmbits molt importants per la ciutat com l’ocupació en la que em vull centrar. He entrat tímidament i espero poder parlar amb més profunditat dels temes en uns dies.

I durant uns dies estàs a cavall de tres despatxos?
Sí, durant aquesta setmana tindré dies força intensos però esperem que amb els dies arribi el nou cartipàs i puguem normalitzar la situació.