Augmenta el nombre d'indigents a Arenys de Mar

La Fundació Arrels col·laborarà per elaborar un cens i trobar solucions pels afectats

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 08 Setembre 2016 11:32

Maresme 2014/2015, indigent a arenys de mar
El nombre d'indigents que passen la nit als carrers d'Arenys de Mar augmenta en els darrers mesos. Així ho ha confirmat la regidora de Benestar Social, Isabel Roig.
Roig ha afirmat que aquests indigents que es veuen al carrer s’hi ha de sumar altres que no són tan visibles. Donat que el nombre de persones sense sostre ha augmentat, la regidora ha recordat que l’objectiu és tirar endavant una radiografia de la situació al poble per tal de posar-hi els recursos necessaris. Aquest estudi es farà a partir d’aquest mes de setembre amb el suport d’Arrels Barcelona, entitat sense ànim de lucre que es dedica precisament a fer censos de gent que viu al carrer.

Isabel Roig assegura que hi ha casos preocupants, ja que hi ha molts indigents que viuen al carrer que no volen rebre ajuda ni de Serveis Socials ni de la policia.
D’altra banda, la regidora ha anunciat que Arenys de Mar ha entrat a formar part de la Xarxa d’Habitatge Social de la Diputació de Barcelona. Gràcies a aquesta xarxa, l’organisme supramunicipal ajudarà l’Ajuntament en la gestió i generació de treball per a la rehabilitació de pisos que poden tenir un ús social. La idea és que les feines les puguin fer entitats del tercer sector o que es creïn cooperatives.

Recordem que a Arenys de Mar hi ha actualment més de 1.300 pisos buits i que l’Ajuntament els vol destinar a lloguer. De fet, disposa de 4 milions d’euros que serien per  a lloguer social.