Reunió esperançadora entre Generalitat i la família pagesa d'Arenys

Les parts es van donar una setmana per arribar a un acord sobre l’expropiació

  • Redacció / ACN
  • Dijous, 25 Setembre 2014 11:28

Maresme 2014/2015, tractors arenys

La reunió mantinguda la setmana passada entre representants de la Generalitat i la família arenyenca que havia de veure els seus terrenys expropiats, va obrir una “escletxa”.

La trobada, que va comptar amb el Director General de Transport i Mobilitat, Ricard Font; representants de l’Ajuntament, membres d’Unió de Pagesos i la mateixa Família Puig, va tenir -segons l’alcalde, Estanis Fors- un caràcter “conciliador” i va resultar “molt productiva”, ja que s’ha obert un “bri d’esperança” per donar resposta a una de les demandes econòmiques que es feia des d’Unió de Pagesos. Tot i que no es va arribar a cap acord, des del Departament de Territori i Sostenibilitat van agafar el compromís d’estudiar les peticions. Això, segons Fors, ja és un “petit avenç”.

Totes les parts es van donar una setmana de termini per tal d’arribar a un acord per a l’expropiació de la finca de Can Puig. Fins aleshores, l’acte d’ocupació ha quedat suspès. Fors recordava que això no significa que la Generalitat acabi acceptant totes les demandes de la família arenyenca, tot i que sí, almenys, les prendrà en consideració, abans de tancar un acord. A la trobada també es va parlar d’establir uns terminis de pagament i altres qüestions, encara per definir, de les quals, no s’han volgut donar més detalls.