Arenys recrea l'arribada de les tropes austriacistes el 1714

La platja de la Picòrdia va ser escenari del desembarcament dels 'Miquelets'

  • Redacció
  • Dijous, 27 Febrer 2014 11:02

Miquelets

La platja de la Picòrdia d'Arenys de Mar es va omplir el passat diumenge 23 per viure la recreació de l’arribada dels Miquelets a Arenys de Mar. El desembarcament recrea l'acció militar que s'havia planificat per atacar per sorpresa la ciutat de Mataró, però que es va avortar per diverses informacions dels serveis d'espionatge provocant que, finalment, la seva arribada fos entre Arenys de Mar i Canet de Mar. 

Davant de la desembocadura de la riera van arribar vuit embarcacions de vela llatina amb una cinquantena de fusellers dirigits per Ermengol Amill, defensors de la bàndol austriacista durant la Guerra de Successió, amb l’objectiu d’agafar provisions per Barcelona i anar cap a Sant Pol en un acte organitzat per l’Ajuntament d'Arenys i Arenys.org.

Durant l’acte, els Miquelets van fer una desfilada pel poble i van explicar les característiques dels seus uniformes, així com de les seves armes. La mateixa platja va ser escenari durant tot el matí de diverses activitats, com taules rodones amb historiadors.

Amill torna a Arenys 300 anys després. Vídeo: Ràdio Arenys.