L'acord dels clubs dona el títol de lliga de waterpolo al femení del CN Mataró

La decisió serà ferma quan la ratifiqui la Comisión Delegada de la Real Federación Española

190928Wa_CNMsupercampiones

L'equip femení del waterpolo està molt a prop de ser el campió de la lliga de Divisió d'Honor 2019-20, per l'acord que es van prendre ahir en una reunió telemàtica entre la RFEN i tots els clubs participants a les Lligues PREMAAT.

A causa a la crisi motivada pel Coronavirus i l'Estat d'Alarma, ja se sabia que les competicions no es reprendrien, però faltava saber que passava amb els títols de lliga. Els clubs de forma majoritària, amb el CN Sabadell manifestant-se contrari a la decisió, donen el títol de lliga 2019-20 a l'Atlètic Barceloneta en categoria masculina i al Centre Natació Mataró en la femenina, ja que eren els líders en el moment de la suspensió. No baixarà cap equips i sí que hi haurà ascensos de la 1a Categoria Estatal.

Els dos equips repetirien plaça europea

Evidentment això dona plaça a l'equip mataroní per jugar l'Eurolliga 2020-21. Per altra part, l'equip masculí del Quadis CN Mataró, sempre que els competicions es puguin desenvolupar amb normalitat, també tindria plaça a Europa la temporada vinent pel cinquè lloc que ostentava al final de la 14a jornada.

Aquests acords resten a l'espera de la ratificació de la Comisión Delegada de la Real Federación Española de Natación, que no sembla que s'hagi d'oposar al que han decidit els clubs.

Waterpolo CN Mataró - Zaragoza

Si és així el CN Mataró obtindria el seu primer títol de lliga, que s'afegiria a la Supercopa aconseguida a l'inici de la temporada, i a la Copa de la Reina i al Copa LEN aconseguides fa quatre anys.