El waterpolo mataroní se'n va de gira per Europa

El Quadis juga avui dimecres a Romania i l'equip femení el cap de setmana a Holanda

191029Wa_OradeaUtrecht

Els dos equips més “europeus” de la nostra ciutat, que són els dos de waterpolo del Centre Natació Mataró, tenen compromisos a l’estranger durant aquesta setmana.

Avui dimecres a les 19 hores d'allà (18 hores aquí) el Quadis CNM juga l’anada dels quarts de final de l’Eurocup en terres romaneses. El rival serà l’Oradea, que entrena l’ex-jugador i ex-tècnic del CN Mataró, Dorin Costras. La ciutat d'Oradea està a Transsilvània, la terra de Dràcula, i té una població de 200.000 habitants.

La tornada serà el dissabte dia 9 a les 12 hores. Esperem que l’equip de Beto Fernàndez pugui tornar amb un bon resultat.

191002Wa-Quadis1920

Serà aquest el partit número 64 de l'equip masculí del CNM en competició europea. Fins ara el balanç és de 29 victòries, 10 empats i 24 derrotes.
Aquesta és la quarta vegada que el Quadis juga aquests quarts de final i de moment no ha pogut superar aquesta ronda. Va caure la temporada 2007 davant el Sibenik croat (11-6 allà i 16-13 aquí), el 2010 davant el Brescia italià (11-5 allà i 7-10 aquí) i l’any 2013 contra el Radnicki serbi (9-17 aquí i 14-5 allà).

Els altres tres equips que jugaran les semifinals (en aquest torneig es juguen en format d'anada i tornada i no en final a quatre) sortiran d'aquestes eliminatòries:
Brescia (ITA) - Miskolc (HUN)
Ortigia (ITA) - Vouliagmeni (GRE)
Eger (HUN) - Strasbourg (FRA)

L'equip femení juga la primera ronda de l’Eurolliga a Holanda

Per la seva part l'equip femení del CN Mataró disputa aquest cap de setmana la primera fase de l'Eurolliga a la ciutat holandesa d’Utrecht. Aquesta bonica ciutat, amb canals com Amsterdam, té 300.000 habitants i és la quarta ciutat d'Holanda. Allà s'hi va signar el tractat d'Utrceht on es va reconèixer a Felip V com a rei d'Espanya.

El divendres dia 1 (20:30 h) el rival serà l’Uralochka rus, el dissabte dia 2 (17:30 h) serà el Ferencvaros de Budapest, i el diumenge dia 3 (14 hores) s'enfrontaran a les amfitriones de l’Utrecht.

190925Wa_PlantillaCNMfem

Dels tres rivals només un ha estat ja rival de l’equip mataroní en la seva trajectòria per Europa. És l’Uralochka rus que va ser el rival en les semifinals de la Copa LEN guanyada per La Sirena CNM aquí a Mataró l’any 2016. El resultat favorable va ser de 16-12.
La missió de la classificació no sembla pas molt complicada, ja que passen els tres primers classificats a la segona ronda. Hi ha quatre grups i els 12 equips classificats s’afegeixen als quatre que van jugar la final a quatre 2019, entre ells el CN Sabadell, i es formaran quatre grups de 4 equips. D’allà sorgiran els vuit equips quart finalistes.
Aquesta primera ronda també la juguen Mediterrani (a Berlín) i Sant Andreu (a Budapest).

L'equip femení del Centre, primer amb el patrocini d'EL Tot Mataró i després de La Sirena, ha jugat fins ara 45 partits de competició europea, amb 20 victòries, 2 empats i 23 derrotes. Com és ben sabut té un títol europeu a les vitrines, el de la Copa LEN de l'any 2016.