El Quadis CNM guanya el Noisy-le-Sec i es classifica per als quarts de final de l'Eurocup

D'aquest manera tanca un "dissabte de glòria" per al Centre Natació Mataró, que havia començat amb el títol del femení en la Supercopa

190928Wa_EquipQuadiscontent

El dissabte havia començat bé per al Centre Natació Mataró amb el títol de l'equip femení en la Supercopa Estatal i l'equip masculí del Quadis CNM s'ha afegit a la festa per convertir-lo en "dissabte de glòria". Ha superat en un partit dramàtic l'equip francès del Noisy-le-Sec per 10-9 i d'aquesta manera ha assegurat un dels dos primers llocs del grup i per tant jugarà per quarta vegada en la seva història els quarts de final de l'Eurocup LEN.

Mal inici de partit

El partit no ha començat bé perquè l'ex-Quadis Mehdi Marzouki ha fet el primer gol i després els francesos han marcat en els dos atacs següents, mentre el Quadis desaprofitava tres jugades d'home de més en els seus primers atacs.
Però ha aparegut Edu Mínguez per obrir forat a la porteria d'Aleksic, i després encara abans d'acabar el primer quart Ramiro Veich ha agafat un refús del porter i ha marcat el segon. El Quadis ja estava ficat en el partit...

Waterpolo Quadis Mataró - Noisy

Remuntada al segon quart

En el segon quart ha començat marcant de seguida el Noisy aprofitant una superioritat, arrel d'una exclusió del Quadis en el darrer segon de la primera part. Però Pol Daura i Grummy de penal, forçat per Edu Mínguez, han equilibrat el marcador per primera vegada. Mario Lloret s'ha posat a aturar i Lluc Bertran, en una contra, i Edu Mínguez des de la boia en un home de més han obert el forat als dos gols. Però, evidentment, els francesos no s'han rendit i han marcat per arribar al descans amb un mínim desavantatge (6-5).

Augmenta la diferència en el tercer

El tercer quart ha començat amb repetides  contra el Quadis i el Noisy ha igualat novament el matx. El Quadis s'ha tornat a posar a la feina i amb gols de Yáñez, Edu Mínguez i Lluc de penal, ha agafat tres gols d'avantatge que haurien pogut estar més, perquè Yáñez ha vist com Aleksic li aturava un penal i a més ha desaprofitat una contra molt clara. Un gol de Marzouki posava altra vegada el seu equip en el partit...

Edu Mínguez posa la sentència

L'últim quart ha estat dominat, com és lògic, pels nervis. I un exemple ben clar ha estat una jugada desafortunada en la qual el Quadis ha fet una bona defensa, però Lluc ha enviat la pilota endarrere sense mirar i ha anat a mans d'un jugador rival. Ramiro ha hagut de fer penal i a més era la tercera falta i ha quedat expulsat del partit. Però els nervis també s'han apoderat de Marzouki que ha estavellat el penal al travesser.
La pressió francesa en defensa era angoixant i el Quadis no podia ni llançar. A l'altra banda Pesteric ha reduït la diferència a la mínima expressió quan quedava poc més d'un minut. Faltava un gol! I ha arribat de la mà del jugador que ha estat el MVP del partit, l'Edu Mínguez que ha caçat una pilota penjada per sobre la defensa i ha superat Aleksic per fer el 10-8 quan faltaven 36 segons. L'últim gol dels francesos ja ha estat testimonial. El Quadis CN Mataró estava classificat per als quarts de final de l'Eurocup!!

Tres de les claus d'aquest segon triomf:
* L'actuació d'Edu Mínguez en atac amb 4 gols de 4 xuts i forçants penals
* La defensa sense gol de 7 homes de menys seguides entre el 3r i el 4t quart
* El penal fallat per Marzouki amb Mario "fent la porteria petita" gràcies a les seves 12 aturades.

QUADIS CN MATARÓ 10-9 NOISY-LE-SEC

QUADIS CN MATARÓ: Mario Lloret (12 aturades), Ramiro Veich (1), Raul Loste, Marc Corbalan, Víctor Fernández, Edu Mínguez (4), Lluc Bertran (2), Pol Daura (1), Àlex Codina, Pol Barbena, Gustavo Guimaraes (1), Germán Yáñez (1), Marc Pannon (ps).
10 gols de 26 xuts, en 41 accions d'atac. 15 exclusions i 1 penal.
NOISY-LE-SEC: Aleksic (9 aturades), Pliskevich (1), Streling, Bjorch, Kolarik (1), Blary, Peisson (1), Petkovic (2), Marzouki (2), Pesteric (2), Guerin, Lang, Babouloul (ps).
9 gols de 33 xuts, en 44 accions d'atac. 11 exclusions i 3 penals.
PARCIALS: 2-3, 4-2, 3-2, 1-2.

Ja tenim els vuit equips de quarts de final

En l'altre partit d'aquest grup disputat a Mataró l'Eger hongarès ha derrotat el Montpellier per 16-5 i per tant la classificació queda així, a falta de la 3a jornada que serà intranscendent: Eger i QUADIS CNM 6; Noisy-le-Sec i Montpellier 0.

En l'altre grup després de la segona jornada també tenim els dos equips ja classificats, amb la relativa sorpresa de l'eliminació del Mediterrani, que havia quedat primer en el grup del Quadis a la 1a ronda. L'equip barceloní ha perdut contra el Miskolc hongarès (12-15) i contra l'Ortigia italià (7-12). Els dos botxins del "Medi" estaran a quarts de final perquè ja tenen també 6 punts, per 0 dels seus rivals.

Aquests quatre equips Eger, Miskolc, Ortigia i QUADIS CN Mataró es trobaran en els quarts de final amb els quatre equips eliminats en l'última ronda de la Champions, que són l'Strasbourg francès, l'Oradea romanès, el Brescia italià i el Vouliagmeni grec.