El Quadis CNM supera el Montpellier... i demà pot classificar-se

Si demà guanya el Noisy i el Montpellier no guanya abans l’Eger, l'equip mataroní ja estarà classificat per als quarts de final de l'Eurocup

• Divendres, 27 Setembre 2019 19:13

El Quadis CN Mataró ha donat el primer pas per ser als quarts de final de l’Eurocup per quarta vegada a la seva història. En un partit vibrant, i gens fàcil, ha derrotat per 8-6 el Montpellier francès, que no ha perdut el control fins el darrer quart. El Quadis guanyava així un equip que a la primera fase havia estat primer de grup superant equips com l’Ortigia de Siracusa italià i el Partizan de Belgrad serbi.

Demà a la tarda pot arribar la classificació

Demà a les 17:30 hores partit que pot ser decisiu davant l'altre equip francès el Noisy-le-Sec, que si bé ha caigut àmpliament derrotat per l'Eger hongarès, s'ha mantingut en el partit fins el 9-7. Per tant no serà fàcil. L'ajut del públic ha de ser clau

Gran igualtat i domini defensiu en els tres primers quarts

Els dos primers quarts han estat molt igualats, entre dos equips que es temptejaven molt. Amb total domini de les defenses, amb bones actuacions dels porters i amb molts xuts al pal per ambdós bàndols, s’ha arribat al descans llarg amb un minso empat a dos gols.

Al tercer quart ha continuat la mateix tònica i amb 2-3 al marcador hi ha hagut una de les jugades claus quan Mario Lloret ha aturat un contraatac a Ivankovic i en l’atac següent el capità Àlex Codina ha pogut marcar per primera vegada en jugada d’home de més... que de fet era amb dos homes de més.
Però l’atac del Quadis ha continuat encallat i els francesos han pogut tancar el tercer quart per davant aprofitant també una jugada d’home de més.

Waterpolo Quadis Mataró - Montpellier

El Quadis sentencia en l’últim quart

En el darrer quart ha arribat el moment del Quadis. Beto Fernàndez ho havia dit a la prèvia. El Montpellier depenia molt d’uns quants jugadors i li faltava banqueta i això s’ha vist en el darrer període. Codina ja hauria pogut empatar en la primera jugada però ha estavellat la pilota al pal, però no ha fallat a la segona per posar l’empat a 4.

A partir d’aquí la defensa pressionant de l’equip local ha fet molt de mal als francesos. Germán ha recuperat una pilota i després Lluc Bertran dues més. Això ha permès les contres del Quadis, amb les que ha sentenciat el matx. Primer Grummy, després d’haver fet ja el 5-4, ha estat generós assistint a Lluc Bertran perquè aquest fes el 6-4. Després el brasiler n’ha fallat una que hauria estat la sentència, i ha donat vida al Montpellier que ha posat el 6-5 al marcador.
Però aleshores ha arribat l’hora de l’argentí Germán Yáñez, que ha sentenciat el matx amb dos gols en un minut. Primer en un gran xut exterior i després en una contra.

Quatre de les claus del triomf:
* Les 13 aturades de Mario Lloret, alguna de decisiva
* Els dos gols del capità Àlex Codina en home de més.
* Les recuperacions de pilota de Lluc Bertran en el darrer quart
* Els tres gols de Germán Yáñez, dos d'ells en els moments decisius del matx.

QUADIS CN MATARÓ 8-6 MONTPELLIER

QUADIS CN MATARÓ: Mario Lloret (13 aturades), Ramiro Veich, Raul Loste, Marc Corbalan, Víctor Fernández, Edu Mínguez, Lluc Bertran (2), Pol Daura, Àlex Codina (2), Pol Barbena, Gustavo Guimaraes (1), Germán Yáñez (3) i Marc Pannon (ps).
8 gols de 26 xuts, en 37 opcions d’atac. 8 exclusions; 2/9 en home de més.
MONTPELLIER: Andric (9 aturades), Piot, Vilcot, Delas, Vasseur, Mustur (2), Ivankovic (1), Lehetjuzan, Kalinic (1), D.Zivkovic (1), I.Zivkovic (1), Spilliaert i Noyon (ps).
6 gols en 31 xuts, en 42 opcions d’atac. 9 exclusions; 2/8 en home de més.
PARCIALS: 1-1, 1-1, 1-2, 5-2
MARCADOR: Mustur (0-1), YÁÑEZ (1-1); BERTRAN (2-1); D. Zivkovic (2-2); Ivankovic (2-3); CODINA (3-3); Mustur (3-4); CODINA (4-4); GUIMARAES (5-4); BERTRAN (6-4); Kalinic (6-5), YÁÑEZ (7-5); YÁÑEZ (8-5); I.Zivkovic (8-6).

QUADRE DE RESULTATS

DIVENDRES 27
16:00 Eger – Noisy-le-Sec 14-7
17:30 QUADIS CNM – Montpellier 8-6

Classificació: Eger i QUADIS CN MATARÓ 3; Montpellier i Noisy-le-Sec 0.

Com estan les opcions

Si el Quadis CNM guanya demà el Noisy-le-Sec, i abans l’Eger com sembla lògic no perd amb el Montpellier, l’equip mataroní ja estarà classificat per als quarts de final en un dels dos primers llocs del grup.

Si el Montpellier abans guanyés a l’Eger quedaria la possibilitat que en l’ultima jornada Montpellier guanyés al Noisy-le-Sec i l’Eger al Quadis i hi hauria un triple empat que es resoldria pel golaverage, cosa que fa dos anys va tombar el Quadis a Budapest.

Un empat o una derrota davant el Noisy-le-Sec podria deixar les coses a expenses del resultat del darrer partit entre els dos equips francesos, una cosa gens agradable, recordant el què va passar fa dos anys a Budapest.