Marta Bach: "Arribem a final de temporada amb ganes de donar guerra"

Entrevistem a la jugadora de La Sirena CN Mataró després de la seva classificació per als quarts de l'Eurolliga

 

Marta Bach

En primer lloc, felicitats per la classificació. Com va anar?

La veritat és que bé. L’objectiu era la classificació i la vam aconseguir. Hem de pensar que era el primer contacte a Europa amb aquest nou equip, aquesta temporada i sí que ens deixa facetes que hem de millorar i treballar, però vam aconseguir guanyar el partit que havíem de guanyar i, a més a més, amb bones sensacions.

I amb aquest és el tercer any consecutiu que arribeu als quarts de l’Eurolliga, amb el que sembla que us consolideu al màxim nivell europeu. Què suposa?

Per començar, és el que el club treballa. El nostre dia a dia és treballar per consolidar-nos a nivell europeu. Estar entre els 8 primers i, fins i tot, entre els 4 primers si es pot, i gràcies al suport també del Patrocinador, que ja porta vàries temporades amb nosaltres, aquest objectiu s’està aconseguint.

I tot això, amb una base de la cantera, i patint baixes importants cada temporada. Us he de reinventar cada any?

Sí, la veritat és que aquest any hem tingut baixes importants i noves incorporacions, algunes d’elles que ja havien estat al club. Però, la gent nova és aire fresc i jove, que també ajuda a l’equip. Amb d’altres ja havíem treballat a la selecció, també. Així que, encara nque no sigui al club, no ens és completament nou jugar amb elles. A més a més, en Florin ja hi deu estar acostumat a tants canvis, començant ben aviat i ràpid la feina per treballar i consolidar-nos com equip.

Com valoraries la temporada fins el moment?

Al principi vam perdre amb el Sant Andreu en lliga, és veritat. Elles venien de preparar-se per la primera fase d’Europa, i crec que es va notar. Però la temporada és positiva, anem creixent, anem madurant i crec que arribem bé a la part final, amb ganes de “donar molta guerra”.

El Sabadell no afluixa i, a més a més, sembla que el Sant Andreu cada cop és més potent i perillós.

El Sabadell juga a una altre lliga, però nosaltres treballem en base a elles, en el sentit de seguir creixent, arribar a on són i acabar-les batent. Després és cert que el Sant Andreu, ha millorat, però ja era un equip molt jove i necessitava partits i experiència per anar creixent i consolidar el seu projecte, que també té jugadores molt bones.

A nivell personal, pot ser que amb els canvis de la plantilla hagis hagut d’assumir més protagonisme ofensiu? T’estàs trobant còmode?

La Laura i la Ona és cert que han estat baixes molt importants, perquè assumien molt de protagonisme ofensiu, i això sí que ha provocat que aquest any en Florin em demani més lideratge, sobretot. Em costa una mica per el tipus de jugadora que sóc, de jugar més enrere i en defensa, però treballo en aquest sentit. Exercir aquest lideratge, repartir més el joc i assumir responsabilitats.

I quins objectius us marqueu ara de cara a final de temporada?

Ara mateix, i primer de tot, segons el sorteig, mínim arribar a la final de la copa de la Reina i intentar guanyar-la. A l’Eurolliga, esperar el rival de quarts de final i intentar repetir la Final Four de l’any passat i, si pot ser, arribar més lluny encara que les semifinals de l’any anterior. I si no podem superar els quarts, anar a la LEN Trophy i guanyar-la. I a la lliga, buscar la segona posició i arribar a la final i lluitar per el títol.