La Sirena CNM guanya les russes siberianes i té un peu a quarts de final

Ha decidit el partit amb un tercer quart sensacional en el qual ha fet un parcial de 4-0

180118Wa_LaSirenarriba

La Sirena CN Mataró ha començat amb bon peu la fase de grups de l'Eurolliga, ja que en un gran partit ha superat l'equip rus siberià de l'Ugra Khantyk- Mansiysk, i d'aquesta manera posa un peu als quarts de final.

Hem de recordar que passen dos equips i n'hi ha un, el Lille francès, bastant més feble. Demà, a les 17 hores, en el partit contra les amfitriones de l'Orizzonte de Catània es podria aconseguir la classificació i a més assolint un primer lloc, que seria molt important de cara als creuaments de quarts de final.

180119Wa_LaSirenaUGRA

Un equip que ve del gel i del fred

181020Wa_situacióKhanty

Hem de dir que l'equip de l'Ugra prové de Khanty-Mansysik ciutat situada en plena Sibèria -a 3000 km més a l'est de Moscou!-, que aquests dies suporta una temperatura de 30 graus sota zero.. i que per a la propera setmana tenen previst arribar a 38 grau sota zero!.

180120WA_IMATGEKHANTY

En aquesta ciutat que té uns cent mil habitants (vaja una mica més petita que la nostra ciutatI evidentment proporciona imatges de neu i glaç, és famosa per ser seu d'una prova de la Copa del Món de biatló (esport que combina esquí de fons i tir) i també pel seu torneig d'escacs.

Domini rus fins al descans

El partit ha començat amb molt tensió i nervis i amb molt de respecte entre els dos equips i en els sis primers minuts només les russes han pogut marcar un gol. Però en el tram final s'ha animat la cosa, però amb més encert de les russes que han tancat el primer quart amb avantatge de 1-3, amb gol de Clàudia Abad enmig de dos gols russos. L'atac rus amb moviments ràpids sorprenia una defensa de La Sirena poc habituada en els partits de lliga a aquests procediments del rival.
Però les sirenes han sortit ben mentalitzades al segon quart i Helena Lloret ha empatat en dues jugades de superioritat, però en el darrer minut ha tornat a reaccionar l'Ugra amb dos gols que han tornat la diferència de dos gols al descans.

180119Wa_LaSirenaUgra2

A la represa apareix el caràcter guanyador de La Sirena

La cosa semblava molt complicada, però ha sortit el caràcter guanyador i la qualitat de les sirenes que han fet un tercer quart per emmarcar. I mentre les russes especulaven amb l'avantatge que tenien, els gols han anat caient, i en pocs minuts se'ls ha esfumat. Dos de Laura Vicente, un de Marta Bach i un altre de Ciara Gibson van fer pujar el 7-5 al marcador.
I només començar el darrer quart Clara Cambray encara ha fet el 8-5. Però aleshores s'ha vist que el potencial físic rus no es pot menysprear i han fet un parcial de 0-2. I les russes han tingut opció d'empatar en una jugada de superioritat en la qual ha aparegut l'holandesa Debby Willemsz, que ha fet un gran partit, posant una mà salvadora.
A falta d'un minut i mig Clara Cambray ha fet un gol d'oportunisme per posar altra vegada una diferència de dos gols, i encara en el darrer minut Helena Lloret de penal ha posat el 10-7 definitiu.

LA SIRENA CN MATARÓ 10-7 UGRA KHANTY-MANSIYSK

LA SIRENA CN MATARÓ: Debby Willemsz, Laura Vicente (2), Marina Zablith, Helena Lloret (3, 1 de p.), Clàudia Abad (1), Alba Bonamusa, Clara Cambray (2), Ciara Gibson (1), Marta Bach (1), Liana Dance, Ema Carevic, Carla Graupera, Júlia Ávila (ps).
UGRA KANTHYK MANSIYK: Skorobogatyk, Isakova (2), Kuzhileva, Rzhaskaya, Zavyalova, Zhang, Koryakina (1), Leonova, Timofeeva (1), Kovina, Alogbo (1), Khoklova (2), Stepakina.
PARCIALS: 1-3, 2-2, 4-0, 3-2.