El Quadis CNM cau eliminat de l'Eurocup en un drama en dos actes

El golaverage general el deixa fora dels quarts de final, tot i haver fet una segona ronda magnífica

L'equip del Quadis CN Mataró tenia la glòria, en forma de classificació per als quarts de final, a tocar després de la gran victòria sobre el Primorac Kotor en el partit del dissabte, però finalment no s'ha pogut classificar per una confabulació dramàtica de resultats negatius en la darrera jornada.

Recordem que es classificaven dos equips del grup i l'equip de Beto Fernàndez afrontava la darrera jornada en segon lloc amb 4 punts i un +1 de golaverage, amb el Ferencvaros per davant amb 6 punts i el Jadran Split per darrere amb 1 punt i un -14 de golaverage. El Kotor amb 0 punts ja no tenia opcions.

171013Wa_QuadisBuda

Res a fer davant un potentíssim Ferencvaros

L'equip mataroní s'havia d'enfrontar amb el Ferencvaros, l'equip amfitrió i actual campió de la competició, un equip potentíssim que el dia abans havia derrotat el Jadran Split per 17-3. I després havia d'esperar a veure el resultat d'un partit teòricament igualat entre el Jadran Split i el Primorac Kotor, i a més amb la també teòrica rivalitat entre croates i montenegrins pel mig. Semblava lógic esperar la classificació.

El partit entre el Quadis i el Ferencvaros no ha tingut massa color. L'equip hongarès té un gran potencial, amb el MVP del darrer Mundial Marton Vamos (que ha fet 4 gols), altres jugadors internacionals, i també dos ex-Quadis com són Balasz Sziranyi (que va jugar-hi tres temporades entre 2004 i 2007) i el porter Andras Gardonyi (que va jugar-hi la temporada 2012-13). Això i el desgast dels homes del Quadis en els dos partits anteriors han portat el marcador final a un 11-4, que ha deixat el Quadis amb un golaverage general de -6 (21 a favor i 28 en contra).

FERENCVAROS 11-4 QUADIS CN MATARÓ

QUADIS CN MATARÓ: Mario Lloret, Ramiro Veich (1), Josep Puig (1), Marc Corbalán (1), Víctor Fernàndez, Edu Mínguez, Raul Loste, Samu Ruiz, Àlex Codina, Pol Barbena, Albert Merino (1), Germán Yáñez, Xavier Casabell (ps).
PARCIALS: 4-0, 3-1, 2-1, 2-2.

El segon acte acaba de forma dramàtica per al Quadis

Això volia dir que el Jadran Split es podia classificar si guanyava el Kotor, un equip que no tenia cap possibilitat de classificació, per més de 8 gols, o també guanyant de 8 i marcant com a mínim 11 gols. I tal com ha anat avançant el partit s'ha vist que la resistència de montenegrina anava minvant, oferint una imatge molt pobre, ben diferent de la que va donar ahir davant el Quadis. Ja dins el tercer quart l'equip croat havia arribat als 11 gols i dominava de sis.

En el darrer quart la diferència ha pujat als vuit gols necessaris (7-15). Però aleshores ha reaccionat el Kotor i quan faltaven 13 segons ha fet el 9-16, que classificava el Quadis. Però sobre la botzina, per a alguns, i fora de temps, per a altres, el Jadran Split ha marcat el 9-17 que els ha ficat a quarts de final, deixant absolutament glaçats i amb total sensació d'impotència als jugadors mataronins.