Pau Bach:"Era una cosa que podia passar, però així és el món de l’esport"

Parlem amb el jugador del Quadis CN Mataró després de quedar-se en l'últim moment fora de la llista per jugar l'Europeu de Belgrad

Bach

Després de jugar tota la fase de preparació amb el combinat estatal, finalment no has entrat a la llista definitiva per jugar l’Europeu de Belgrad, t’ho esperaves o ja ho tenies coll avall i esperaves jugar?

Coll avall no ho tenia, em feia molta il·lusió poder jugar l’Europeu i tenia moltes ganes de jugar, però no s'hi pot fer res. Era una cosa que podia passar i al final ha estat així, però així és el món de l’esport.

Ara suposo que el què toca és treballar bé amb el teu equip i intentar estar a la llista definitiva per jugar els Jocs de Rio, oi?

Sí, aquest és el desig que tinc. L’endemà de rebre la notícia em vaig posar a les ordres d’en Beto per estar amb l’equip, vaig jugar el darrer partit de la Copa Catalana i estic molt content perquè ens hem classificat com a primers de grup i ara, aquest cap de setmana, disputarem la Final a Six a Manresa. Ara mateix al cap no tinc res més que estar centrat amb el meu equip i continuar treballant amb els meus companys i pel meu club com he fet sempre, ja que gràcies a ells he tingut aquesta oportunitat d’anar amb la selecció, i després ja veurem si tinc un segon premi.

Com tu has dit heu quedat primers de grup i ara jugareu la fase final de la Copa Catalana, creus que teniu opcions clares d’aixecar el títol? I més encara quan hi ha equips que no tenen molts dels seus efectius per a la disputa de l’Europeu?

Sí, crec que tenim possibilitats, però a nosaltres també ens falten jugadors, tenim en Robin i en Thomas a Belgrad jugant amb Holanda. És veritat que hi ha equips que estan debilitats, com és el cas del Barceloneta que no ha entrat a la final perquè té gairebé tota la plantilla jugant l’Europeu, però hi ha equips que tenen tota la plantilla al complet. Però bé, nosaltres ja hem demostrat que estem molt forts i que podem plantar cara a qualsevol, ja ho vam demostrar guanyant amb autoritat al Mediterrani que tenia a tot l’equip, i perdent d’un, només davant el Catalunya que també estava amb l’equip al complet. Crec que per què no, al final això és esport, els partits s’han de jugar i pot passar de tot.

Tot i que no has viatjat a Belgrad, deus tenir els ulls posats allà per veure què fa la teva germana, quines opcions creus que té el combinat estatal?

Oi tant, segueixo de ben a prop a la meva germana i a la selecció femenina, però també al combinat masculí. Crec que Espanya té dos molt bons equips i aspira a tot, tant en nois com en noies. La selecció masculina ha començat molt bé empatant amb Montenegro amb la que mai s’ha guanyat em sembla, i l’altre dia vam guanyar a Hongria demostrant que estem entre els millors. I les noies, doncs com sempre estan entre les favorites i aspiren a tot. Com ja he dit abans, al final això és esport, els partits s’han de jugar i pot passar de tot, però crec que les dues seleccions han de lluitar per estar a dalt de tot.

Suposo que per a tu i la teva família deu ser un somni que els dos germans pugueu estar als Jocs de Rio 2016, oi?

Sí, i tant, a casa n’estan mot plens, ara per exemple la meva mare i la meva tieta han viatjat a Belgrad per seguir a la meva germana i aquí la seguim com podem, encara que a vegades només sigui via twiter. Està clar que és un fet que es pot donar i a casa estan molt contents i molt orgullosos. Sempre ens han donat molt suport i han estat al nostre costat i això sempre ajuda a l'hora de competir.