“Apostem per un projecte nou amb gent jove de la casa”

Parlem amb Beto Fernàndez, entrenador del CN Mataró Quadis de waterpolo

  • Eloi Sivilla // Foto: cedida
  • Dijous, 05 Setembre 2013 00:00

Esports, Waterpolo 2013, Beto fernandez

Ha estat un estiu amb molts canvis?

Sí, han marxat els tres hongaresos i han arribat tres fitxatges de nivell amb l’objectiu de fer créixer els joves de la casa que tenim que seran el gruix de la plantilla. Enguany cinc jugadors del juvenil campió de Catalunya de l’any passat passen al primer equip i juntament amb el Terrassa som els dos equips de la Divisió d’Honor que compta a les seves files amb més jugadors formats a la base. Volem apostar per aquesta generació de nanos de la casa i per això hem hagut de fer espai. En Jordi García deixa el primer equip, tot i que passarà a ser el segon entrenador, i en Pei també ens deixa.

Parlem dels fitxatges, quins són?

Hem fitxat en Pere Estrany, internacional absolut que ha jugat aquest estiu amb la selecció estatal al Mundial de Barcelona i que arriba provinent del CN Sabadell. Per a la porteria hem fitxat al polonès Michal Diakanow “Eski” que fins ara defensava la porteria del Terrassa, i per últim, torna a Mataró el búlgar de nacionalitat espanyola Sirlen Piralkov. En Piralkov va estar amb nosaltres fa anys un parell de temporades i després de jugar al Catalunya, Terrassa, Sabadell i ser internacional amb Espanya, torna per aportar experiència en aquest equip tan jove. Podríem haver fitxat algun altre jugador més, però preferim apostar i donar sortida a la gent de la casa.

Ara, per exemple, en Pol Barbena i en Marc Corbalan han estat convocats per la selecció estatal juvenil. Si la temporada passada no haguessin estat jugant amb nosaltres, segurament no tindrien aquest plus per anar amb la selecció, i ara hi aniran i segur que aquesta temporada tindran més pes en l’equip.

Com veus la plantilla d’aquest any si la comparem amb la de la temporada passada?

És un projecte nou, primer de tot hem d’intentar conjuntar l’equip, però crec que serem competitius. Fins a l’any passat havíem tingut sort amb els fitxatges, però la temporada passada els dos hongaresos que vam fitxar no es van adaptar gens bé i no ens van donar els resultats esperats. Després la marxa d’en Baba al Catalunya és una baixa important perquè era un jugador important en atac, però crec que ara sense ell primarà el joc col·lectiu i no tant les individualitats. Hem de pensar que el pressupost de l’equip s’ha rebaixat, però crec que ens hem reforçat bé i que ara l’equip està amb més ganes i que hem de ser ambiciosos.

Hi ha equip per quedar entre els vuit primers?

Això és relatiu, en temporades passades hem acabat quarts o cinquens sent el vuitè o novè pressupost de la lliga. La temporada passada vam acabar vuitens, però la veritat és que l’any passat vam perdre partits que no havíem de perdre i això ens va impedir quedar més amunt. Però a la lliga regular a vegades tot depèn de dos o tres punts i perdre un partit et condemna. Ara també estem a l’expectativa del que facin els altres equips i quines plantilles acabin fent.

Barceloneta i Sabadell continuaran sent els grans dominadors?

El Barceloneta juga una altra lliga, el Sabadell es va desfer, però sembla que fitxen aquest i l’altre i acabaran fent un bon equip. El Terrassa s’ha reforçat molt bé i ja veurem si és capaç de plantar cara al Barceloneta. Després hi ha equips com el Mediterrani, el Catalunya que ha pujat i el Sant Andreu, que tenen bons equips. Potser el Barcelona serà més fluix que l’any passat de la mateixa manera que el Navarra. I ja un esglaó per sota trobarem el Concepción de Madrid que acaba de pujar i l’Helios, però d’aquests equips no tinc gaires referències. Però estic segur que estarà tot molt competit. Nosaltres estem molt contents i estem molt il·lusionats amb aquest nou projecte amb gent de la casa i esperem fer un molt bon paper. Hem de confiar amb els nanos de la casa i tenir paciència perquè continuïn creixent.