Albert Ramos escala cap al millor rànquing de la seva carrera

Avui juga els quarts de final a Rio de Janeiro, amb moltes possibilitats d'entrar a les semifinals

170117Te_Ramos2

El tenista mataroní Albert Ramos Viñolas ha escalat ja fins a la 25a posició del rànquing mundial, la millor posició de la seva carrera, però podria pujar més amunt encara després del torneig de Rio de Janeiro, que s'està disputant aquesta setmana.

170224Te-Ramosranquing

I és que el mataroní està fent una gira molt bona pels tornejos sud-americans. Primer va arribar a semifinals al torneig ATP-250 de Quito, i després al torneig ATP-250 de Buenos Aires, va derrotar els argentins Guiod Pella i Leonard Mayer, per caure en quarts de final davant l'espanyol Pablo Carreño.

Ara està jugant el torneig ATP-500 de Rio, on va jugar en els Jocs Olímpics l'any passat, on va tenir la mala sort de topar amb Nishikori a la primera ronda. Precisament el japonès, que era el cap de sèrie número 1 ara a Rio, va caure en primera ronda davant l'italià Belluci.

L'Albert Ramos, que és cap de sèrie número 5, va guanyar en primer ronda el francès Stephane Robert (80 del món) per 6-2, 6-0 i després l'italià Fabio Fognini (un rival bastant habitual seu, i número 45 del món) per 6-3, 6-2. Aquesta ha estat la segona victòria del mataroní davant el jugador de San Remo en les 10 vegades que ja s'han enfrontat. En l'anterior partit jugat a Viena l'any passat també havia guanyat l'Albert Ramos, o sigui que sembla que ja ha trencat el seu malefici, després de 8 derrotes seguides.

En l'eliminatòria de quarts de final que disputarà avui, s'enfrontarà a l'argentí Nicolás Kicker, que és el número 123 del món, i per tant sembla que té l'opció de jugar semifinals. Veurem si hi ha sort...