"He pogut gaudir molt de Roland Garros"

Entrevistem al tennista Albert Ramos després de la seva gran actuació al torneig parisenc

Ramos RG

Com has viscut aquest Roland Garros?

Molt content. He aconseguit un resultat excepcional, que no m'esperava i que mai havia tingut abans. La veritat és que he pogut gaudir molt durant tot el torneig.

Canvia l'ambient quan arriba la segona setmana?

Més que canviar l'ambient, el que passa és que canvia la gent. Comences a trobar-te els júniors i també hi ha molts menys jugadors del quadre absolut, i els que veus són els favorits, però com he dit, l'ambient no canvia gaire.

Ara has de començar la temporada d'herba, amb Wimbledon al fons. T'has marcat algun objectiu?

La veritat és que arribo a la temporada d'herba sense objectius perquè no és la meva superfície i tampoc és que hi hagi molts tornejos. En el meu cas, jugaré el torneig de Halle (Alemanya) i després Wimbledon. A més a més, hi he jugat pocs partits sobre herba, així que si he de dir un objectiu, aquest seria gaudir, aprendre'n i intentar millorar al mateix moment.

És molt dur el circuit ATP?

Són molts viatges, molt temps fora de casa, canvis d'horari i de continent, principalment els tres primers mesos que anem a Austràlia i Estats Units, que sí que és cert que, sobretot en tema d'adaptació, és força dur. Però també és cert que hi ha moltes altres feines molt dures sense tant ressò, o sigui que no en tinc cap queixa.

 Què és més important, qualitat tècnica, física, mental?

L'equilibri és el més important. En un món tan exigent no pots descuidar cap dels tres aspectes. Pensa que pots ser molt bo en dos dels tres, però si et trobes circumstàncies que t'exigeixin l'altre, no arribaràs enlloc.

 Veus possible escalar més posicions al rànquing o serà més complicat mantenir-se on estàs?

El meu objectiu és intentar seguir millorant sense fixar-se gaire en posicions. Si et fixes amb els números ni millores el teu joc, ni en la classificació. Per tant, jo el que intento és ser millor tennista, i si els resultats es veuen a la pista i al rànquing, doncs encara millor.

 Si et fem triar, esculls aquesta edició de Roland Garros o haver derrotat a Federer al passat Masters 1000 de Shangai?

Em quedo amb tot. Per què hauria d'escollir? Els dos són grandíssims moments de la meva carrera, i juguem precisament per gaudir d'aquests instants, així que se'm fa impossible escollir-ne un o altre.

El teu primer club va ser el Club Tennis Mataró. Com vas començar a jugar-hi?

Primer de tot, m’agradaria dir que, tot i que ara formo part del Reial Club Tennis Barcelona, però segueixo entrenant al Club Tennis Mataró, per tant, es pot dir que segueixo formant part del CT Mataró. Vaig començar a jugar al tennis de petit, quan el meu pare i la meva mare, que ja jugaven, em portaven amb ells al CT Mataró. De fet, els meus avis materns també hi jugaven, així que es pot dir que ve de família i de llarg.