Albert Ramos guanya Roger Federer a Xangai

Indiscutiblement aquest és el gran triomf de la seva vida esportiva

El tennista mataroní Albert Ramos (70è del rànguing ATP actualment) ha aconseguit avui el que és, sense cap mena de dubte, el triomf més destacat de la seva carrera esportiva, ja que a la segona ronda de l'Open Màsters 1000 de Xangai ha derrotat el suís Roger Federer, número 3 del món i darrer campió d'aquest torneig.

Albert Ramos ha necessitat tres sets (7-6, 2-6 i 6-3) i dues hores i cinc minuts per aconseguir aquest triomf. Després del segon set es veia complicat el triomf, però en el tercer va estar molt sòlid amb el seu servei i amb el 4-3 va trencar el servei de Federer per fer-se amb la victòria en el següent joc amb el seu servei.

El rival del maresmenc en la pròxima ronda, que serà la de setzens de final, serà el francès Tsonga, davant del qual ha perdut en les dues ocasions en que s'han enfrontat.
Ramos, que ja havia hagut de superar la fase prèvia, a la primera ronda del quadre gran havia guanyat l'estatunidenc Sam Querrey també en tres sets per 4-6, 6-4, 7-5, demostrant que el seu estat de forma és excel·lent i que és capaç d'aguantar a un alt nivell els tres sets.

151013Te_RamosguanyaFederer

Aquest triomf és equiparable, per projecció a nivell mundial, al que un altre tennista mataroní, en Jordi Burillo, va aconseguir l'any 1992 quan va derrotar Boris Becker en el Trofeu Comte de Godó, quan l'alemany també era el número 3 del rànquing ATP.
És el primer triomf d'un català davant el colós suís des que Tommy Robredo el va derrotar l'any 2013 a l'obert dels Estats Units.