Derrota de Gàlia Dvorak al torneig World Tour de Qatar

La mataronina està preparant el preolímpic que es disputarà entre els dies 10 i 16 d'abril a Istambul

Gàlia Dvorak, la jugadora de tennis taula mataronina, ha participat avui al torneig ITTF World Tour de Qatar, però després d'un disputat partit ha caigut derrotada davant la txeca Vecnovska.

160301TT_Gàliamundial

El partit era important en la seva recerca de punts de cara a millorar el rànquing i tenir més opcions al Preolímpic d'Istanbul del pròxim més d'abril, però va caure derrotada, a la ronda de 1/32 de final, davant la txeca Vacenovska per 4-3 després d'un partit que en el qual les dues jugadores van anar a ratxes i que va tenir uns parcials de 6-11, 11-1, 11-9, 4-11, 6-11, 11-4, 11-5.

La mataronina ara està en el lloc 104è del rànquing mundial però que és el 50è de l'anomenat "rànquing olímpic" on ja s'eliminen les jugadores que sobren per estar limitada la participació a dos de cada país. La txeca que la va derrotar és la número 65 del rànquing i 33a del rànquing olímpic.

El Preolímpic europeu d'Istambul

La Federació Espanyola ja va anunciar que Gàlia Dvorak serà una de les tres jugadores que aniran al preolímpic d'Istanbul que es disputarà entre el 10 i el 16 d'abril. Les altres dues seran Yanfeui Shen (que està al lloc 40) i Maria Xiao (lloc 111).

En aquest torneig s'assignaran 10 places per a la prova individual dels Jocs, limitada com hem dit a un màxim de 2 per país. Europa ja compta amb una plaça que es va donar a l'holandesa Li Jiao, guanyadora dels Jocs Europeus de Bakú del passat estiu.

En el preolímpic competiran 80 dones de 37 països. N'hi ha 16 que passen directament al quadre final de 64, o sigui iniciant-se als 1/32 de final, i a més se'n classificaran 48 de la fase prèvia, que s'haurà disputat en 16 grups de 4 o 5, classificant-se'n 3 de cada grup.
D'aquest quadre final, les vuit millors aniran als Jocs, però encara hi haurà una altra oportunitat per classificar-ne 2 més entre les 56 eliminades.

I després encara sortiran 22 classificades més del rànquing mundial del mes de maig entre les jugadores no classificades anteriorment. Vaja, que la cosa va per llarg...