On està l'espectacle?

En directe i a prop de casa podem gaudir de molt bon esport amateur

Opinió 2017/2019, ce mataro i fundacio gramaEl dissabte a la nit molta gent va quedar decebuda de la qualitat del partit que van poder veure per la televisió entre el Granada i el FC Barcelona. Alguns fins i tot s'hi van adormir.... Parlem, clar, dels seguidors culers, perquè els de l'equip andalús van acabar molt contents de poder guanyar a un dels millors equips del món. Suposo que els seguidors que el Barça té ara a la Xina o al Japó també acabarien força decebuts. I és que guanyen molts milions per donar aquests espectacles.

Jo personalment no em vaig queixar, perquè no el vaig veure. Estic força cansat de tot el que envolta aquest futbol, amb hores i hores cada dia a la televisió i a la ràdio, amb tècnics, crítics i experts parlant, teoritzant, i gairebé filosofant, sobre el teòric "esport rei", i on cada aficionat a més és un entrenador en potència.

El diumenge al migdia vaig poder veure en directe a través de l'streaming de la Federació Catalana de Futbol el partit entre la Fundació Grama i el CE Mataró. Em va agradar perquè el locutor –en Sergi Mas– no va parar de lloar l'esport amateur, com ho és encara la categoria de 1a Catalana en la qual juga l'equip groc-i-negre, i en comparació al de les figures. Fins i tot va dir que millor que parés perquè s'estava embalant massa en les crítiques al professionalisme. Va ser un bon partit amb gols i emoció. Com els aficionats podrien gaudir al Municipal, o en altres camps i també en els pavellons i recintes esportius de casa nostra. Només falta que mireu l'agenda d'aquí al costat.

Un altre bon exemple el vam tenir el diumenge al matí en la celebració de la 19a edició del Triatló Ciutat de Mataró, en la qual molts esportistes, la gran majoria amateurs, van lluitar en una epopeia dantesca, contra els elements, amb Neptú desencadenat, en forma d'un onatge ferotge que els dificultava l'entrada a l'aigua i també la sortida. Molts abans de sortir s'ho miraven amb preocupació, com els familiars i aficionats que allà hi érem. Però s'hi van llançar, en un gest que ja de per si els honora a tots ells, ja que la gran majoria ho fa per plaer i sense treure’n un profit econòmic. Enhorabona a tots ells!