Quan mirar enrere es fa estrany

En un món on tot va tan ràpid, val la pena aturar-se a fer balanços

Ciutat 2017/2018, primera banyada any

Haig de confessar que últimament arribo al final de l'any amb una barreja entre mandra i il·lusió... però al final decideixo deixar-me portar per la part bona. I és que el Nadal ens porta un grapat de coses positives del que sempre en destaquem les taules parades amb les millors viandes i sobretot veure-hi la gent que estimem al voltant d'aquestes.

I, per molt que de vegades costi, recordar aquells que ja no hi són amb un somriure.  
A nivell periodístic, i en aquest cas ens centrem en el terreny esportiu, el canvi d'any és un gran moment per conèixer nous esports.
Si fa unes setmanes en Cugat Comas ens recomanava el Mundial de dards (sembla friki però dono fe que és una bona recomanació apta "per a tots els públics"), també és bo parar atenció a la gran quantitat de curses i proves populars –ja siguin sobre asfalt, muntanya, al mar o a la piscina– de les que a casa nostra en tenim grans exemples com les històriques Copa Nadal o Primera Banyada de l'Any que un any més ha organitzat el Centre Natació Mataró o el Cros de Nadal i la recent estrenada Cursa de Cap d'Any del Laietània.

El que està clar és que aquestes dates són, per sort, moments amb un cert descens del ritme frenètic al que estem massa acostumats, com a mínim els dies assenyalats. Moments en els quals l'actualitat és limitada i toca mirar enrere... per què si no, quan ho faríem?

És cert que quan acaben les temporades dels esports d'equip ja acostumem a fer-ne balanç, però les dates rodones del canvi d'any ens permeten i obliguen a parts iguals a passar revista en conjunt. I és que en un moment on una notícia de fa cinc hores pot arribar a estar "passada" és bo tenir moments d'asseure's i veure "d'on venim i cap a on anem".
Doncs resumint molt, a Mataró aquest 2018 venim d'un any amb moltes alegries que s'han conjugat en clau femenina i anem cap a un 2019 encara amb moltes incerteses però que de ben segur ens farà emocionar. Som-hi doncs!