Temps de pluja, temps de goteres

Alguns partits "a cobert" es van haver de suspendre

170210Ef_PavelloTMRoca

El cap de setmana va estar ben passat per aigua. Això va fer més dantesc i èpic el desenvolupament de la 49a edició Ciutat de Mataró, i també va dificultar el desenvolupament del joc, o fins i tot va obligar a suspendre algun partit a l'aire lliure, cosa fins a cert punt normal. El que no ho és tant és que també s'hagin de suspendre partits que es disputen a cobert en pavellons de recent construcció. I això, entre altres llocs, ha passat aquí a Mataró.

Les tempestes han estat fortíssimes, amb grans rierades incloses a  molts punts de Catalunya, han fet rememorar la tragèdia de Rubí de l'any 1962. Fa quinze dies quan celebràvem el mig segle de vida del Palau Josep Mora també recordàvem una de les millors anècdotes viscudes en aquella instal·lació, que la setmana passada el company Cugat Comas anomenava instal·lació "vintage".

Va ser l'any 1974 quan Emilio, l'emblemàtic conserge del Palau, penjant una galleda, va aconseguir "aturar" una gotera que estava a punt de fer suspendre un partit de la màxima categoria del bàsquet estatal en un pavelló que només tenia sis anys.

Aquest passat cap de setmana, tot i que a Mataró les tempestes han estat força moderades, en un pavelló de construcció recent, com és el Pavelló Teresa Maria Roca, es van haver de suspendre dos partits dels dos sèniors B del Joventut Handbol Mataró, el masculí i el femení, degut a una gotera que fa temps que fa la guitza, i que, tot i els esforços, no hi ha manera d'arreglar-la. Això comportarà el nou desplaçament dels equips visitants i àrbitres  fins a la nostra ciutat per disputar aquests partits.

Recordo que quan es construïa la instal·lació hi havia unes furgonetes molt llampants, amb un nom que portava "sky", fent referència al cel en anglès, i que deia que eren especialistes en aquest tipus de cobertes. Però segons sembla no s'hi van lluir massa...