Mig segle de la catedral del bàsquet

Al Palau Josep Mora s'hi han viscut grans moments d'esport

Opinió 2017/2018, tot esport-palau josep mora

Avui, divendres dia 9 de novembre, es compleixen exactament 50 anys de la inauguració del Palau d'Esports de la nostra ciutat, que ara porta el nom de Josep Mora, que en fou el principal impulsor.

És indubtablement, junt amb el camp de futbol –ara Municipal del Centenari– i el Velòdrom, una de les instal·lacions emblemàtiques de la ciutat, que, tot s'ha de dir, va estar a punt de desaparèixer durant el boom immobiliari –igual que les altres dues– per construir-hi pisos. Vaja, que podem celebrar aquests cinquanta anys gràcies a la crisi que vam tenir a l'inici d'aquest segle XXI. Si no, potser hi tindríem una placa que diria: "Aquí hi va haver durant uns anys un palau d'esports".

Com en el cas de la majoria de les instal·lacions esportives de la nostra ciutat no va tenir un part fàcil. Des del seu projecte, molt agosarat en un moment en què a casa nostra només Barcelona disposava d'un palau com aquell, fins a la seva inauguració, van passar uns quants anys. Va poder tirar endavant, superant molts entrebancs, gràcies a l'aportació econòmica de Josep Mora, que era el delegat de la secció de bàsquet del Club Esportiu Mataró, i també de Juli Cusachs, de l'empresa Molfort's, que en aquell temps patrocinava el bàsquet del CE Mataró.

Els lectors poden fer-se'n una idea llegint el reportatge que hem fet en la part general de la revista. També podran rememorar, o conèixer, alguns dels moments destacats viscuts en aquesta casa de l'esport, que ho ha estat sobretot del bàsquet, per al qual va ser pensat i creat.

El seu parquet l'han trepitjat moltíssims jugadors, entrenadors, directius i col·laboradors, i per les grades hi han passat molts aficionats. Tots ells formen part també d'aquest aniversari i poden recordar grans moments que s'hi han viscut, que, com a la vida, poden ser alegres o tristos. Felicitats a tots!