Inici de temporada espectacular

Cinc equips mataronins figuren en els grups capdavanters

Futbol CE Mataró - Mollet

Dimecres passat estava escoltant l'esplèndida  secció "El racó de pensar", d'El matí de Catalunya Ràdio. Aquell dia David Fernàndez i Santiago Alba Rico parlaven de l'escriptor anglès Chesterton, conegut entre altres coses per ser el creador del personatge del Pare Brown. Comentaven que una de les coses que deia sovint aquest pensador anglès era que "les parts són més importants que el tot", que "el que passa en un petit poble o en un barri és molt més ric que el què passa al planeta sencer", i que "quan s'amplia la mirada es perd riquesa".

No és aquest un pensament gaire practicat avui en dia, i menys en el món de l'esport, on les coses properes semblen tenir poca importància i, en canvi, se'n dona molta a coses que passen ben lluny. Però bé, nosaltres serem persistents i continuarem amb la idea de donar informació del que tenim a prop, que crec que és molt més ric, com deia Chesterton.

Aquí a casa nostra, quan encara queden un bon grapat d'equips per iniciar les seves lligues, podem estar contents de com ha començat la temporada. Ara mateix tenim cinc equips situats com a líder, o colíders, dels seus grups de competició, quatre en categories estatals i un, el CE Mataró, en la 2a Catalana de futbol.

Començant per aquest, s'ha de valorar un inici amb quatre victòries seguides, una cosa que l'equip groc-i-negre no havia fet des de la temporada 1993-94, quan l'entrenava Miquel Corominas... i d'això ja fa un quart de segle. Important també el triomf del JH Mataró a la Roca, en una pista on feia 9 anys que no guanyava, que el situa com a primer líder de la 1a Estatal. També l'equip femení està a dalt amb dos triomfs a Plata, igual que el Futsal Aliança a la 2a Divisió B. I completant el repòquer el Mataró Parc Boet, que va iniciar la Lliga EBA apallisant l'Olivar de Saragossa. De moment som rics!!