Acabem un 2017 força convuls

L'esport ha anat "fent la seva" enmig d'una situació tensa

No cal dir que aquest any 2017 que acaba ha estat el més convuls que s'ha viscut a Catalunya en les darreres dècades.
L'esport, que és el que aquí ens ocupa, ha intentat mantenir-se al marge i ha anat fent les seves competicions de forma més o menys normal. L'esport català, de tota manera, ha dit la seva al respecte, i la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) amb el manifest "Això no és un joc!", es va posicionar clarament en defensa de les institucions catalanes, del dret a decidir i de la llibertat d'expressió, i va rebre centenars d'adhesions dels clubs esportius de la nostra terra.

Però la normalitat va quedar ben tocada el diumenge 1 d'octubre, ja que es van celebrar partits en unes circumstàncies ben poc normals, mentre arribaven les notícies de les càrregues policials, en els col·legis electorals, i molta gent es dedicava a protegir-los perquè altres poguessin exercir el vot.

Però bé, s'ha acabat l'any i, com sempre, hem de passar balanç, cosa que fem, com és habitual, amb els titulars de la nostra revista, amb els quals es pot repassar tot el que ens ha deixat aquest 2017. Comencem aquesta setmana amb les individualitats i en la següent tractarem els esports d'equip.

Al més alt nivell individual es nota que és un any postolímpic i sempre sol baixar una mica la intensitat. Pel que fa als esportistes de casa nostra podem destacar, una vegada més, i després d'uns anys de sequera, les medalles de les waterpolistes. Han estat Marta Bach i Helena Lloret, les dues jugadores de La Sirena CN Mataró, les que s'han penjat la medalla de plata a Budapest en el Mundial. A part d'elles també Lluc Bertran i Samu Ruiz han pujat al podi europeu juvenil. Amaranta Fernàndez, en volei platja, i Berta Ferreras, en sincronitzada, han fet bon paper en el Mundial. Marta Torrejon i Leila Ouahabi, van formar en la selecció espanyola en l'europeu de futbol i Xevi Blanco va guanyar l'Europeu de pesca submarina per equips.

Ha continuat brillant Albert Ramos, el millor esportista de la ciutat del 2016. Ha jugat la seva primera final d'un Màsters 1000 i s'ha situat per primera vegada en el TOP-20 del rànquing mundial.

A part dels citats tenim títols de campions estatals i catalans en nivell sènior i també a nivell de base, cosa que ens diu que l'esport de la nostra ciutat està ben viu i té el relleu assegurat. Esperem que l'any 2018 doni moltes alegries.