L'agenda queda quasi buida

Aquest "pont" del desembre provoca molts maldecaps

Ciutat 2017, pont de la constitucioCom es pot veure en la nostra mini-agenda d'aquest cap de setmana l'esport té una aturada important aquest cap de setmana. Per què? Doncs està ben clar, perquè el calendari laboral de l'Estat té dues dates festives molt properes, que provoquen que hi hagi un d'aquells "ponts" que molta gent vol aprofitar.

I és un "pont" que sincerament considero força "desagradable", sense ficar-me en el què se celebra, que tampoc em motiva molt. I és que, tan a prop de Nadal, trenca absolutament el final d'any a nivell esportiu. Després ja només queda una jornada i ve un mes d'aturada per les festes nadalenques i de Cap d'any i Reis. Vol dir que el mes de desembre esportiu haurà quedat reduït a dues setmanes en moltes competicions, trencant absolutament el seu ritme.

Cada temporada abans de començar qualsevol competició s'han d'elaborar els calendaris. I això no és fàcil, ja que s'han d'aconseguir ficar-hi totes les jornades i de vegades de dues fases diferents. Està clar que a nivell professional això no es nota, ja que els jugadors juguen quan se'ls diu, o quan se'ls mana. Però a nivell d'aficionats –que ho són la gran majoria– quan en un equip hi ha tres o quatre jugadors o jugadores que volen agafar-se el "pont" evidentment fan anar malament a tot l'equip, que sovint ja va just d'efectius.

Què passa aleshores? Doncs que hi ha federacions que són prou hàbils per no posar partits oficials de nivells no professionals. I així aquest cap de setmana no hi ha futbol a nivell català, i tampoc hi ha bàsquet. Però per exemple sí que hi ha hoquei patins. Hi tindrà que veure alguna cosa les festes que se celebren i que l'hoquei patins sigui un esport eminentment català?

Però també hi ha competicions d'handbol o voleibol. I com és que no tenim partits a la nostra agenda? Doncs molt senzill perquè alguns dels clubs implicats, no tots, es posen d'acord per avançar o retardar el partit i jugar-lo entre setmana. Per això fa falta que un equip ho demani i que l'altre ho accepti. I aquí comença el tripijoc, perquè el que ho demana sovint és perquè li falten jugadors, i gairebé pot arribar a pressionar l'altre equip perquè accepti el canvi.

Crec que els calendaris fets a principi de temporada haurien de ser intocables. O si els clubs veuen que això és tan habitual que es neguin a que la Federació utilitzi aquestes dates? Seria tot molt més senzill...