La importància de la pretemporada

La majoria d’equips es troben en aquest període clau

Opinió 2017, opinio tot esport-pretemporada (1783)

Després dels merescuts mesos de vacances, els equips esportius comencen la seva posada a punt amb càrregues elevades i una important presència del treball físic. Tothom en parla però tenim clar el què és la pretemporada? Segons explica Xesco Espar la pretemporada és "el període que s’estén des del primer dia d’entrenament fins el primer partit que s’ha de guanyar".

És cert que hi ha molts equips en etapa de formació que no tenen al cap aquest "haver de guanyar", per això cal matisar la pretemporada segons l’equip sigui professional, competitiu o de formació. El que tots els equips comparteixen són els quatre objectius comuns de qualsevol pretemporada, seguint els preceptes d'Espar: "Assolir una alta forma esportiva, definir el model de joc, tornar a l’hàbit d’entrenament i prevenir el risc de lesions".

Queda clar que per recollir s’ha de sembrar i s'ha de fer amb senderi, i és que els èxits mai s’assoleixen per casualitat… ni per qualitat. I és que un equip normal i corrent però preparat de manera correcta pot ser capaç de sorprendre a equips amb una major qualitat de plantilla, i d’aquí el tòpic “d’equip sorpresa” de cada inici de temporada. Doncs ja sabeu, si voleu donar la sorpresa comenceu per informar-vos, treballar ben fort i intentant gaudir al màxim.

Per últim, un altre factor clau en tot equip (o empresa) és encarar aquest retorn a la feina amb motivació. Diuen els experts que la motivació és un factor que pot multiplicar a la qualitat d'un esportista. Però compte perquè si tenim un esportista de "9 o 10" amb una motivació de "0" tenim un "0"! Per tant, ja sabeu, sigui quina sigui la vostra posició al terreny de joc (o empresa), si comenceu la temporada amb la motivació necessària fareu que tot flueixi. Si voleu convertir-vos en l'agradable sorpresa de cada mes de setembre, només depèn de vosaltres.