Ens ha deixat un gran home de ciclisme

Antonio Granados mor després de presidir 30 anys el CC Iluro

Opinió 2017, opinio tot esport-antonio granados

Quan el Tot Esport estava donant els seus primers passos, allà per l’any 1986, va sortir publicada una entrevista amb Antonio Granados, un jove president, que agafava les regnes d’una nova entitat, el Club Ciclista Iluro. I es parlava del seu debut en l’aspecte organitzatiu amb una cursa a l'Avinguda d'Amèrica disputada el 23 de febrer de 1986 sota el nom de “Memorial Juan de Dios Ruiz” en record d’un ciclista “amateur” mort en un entrenament, aquest fet que colpeja repetidament el món del ciclisme. Aquella va ser la primera de moltes organitzacions que faria aquest club.

La setmana passada, el 4 de juliol, mentre el Tour de França disputava una de les seves primeres etapes de l’any 2017, ens va deixar l’Antonio Granados, una persona que, de ben segur, n’era un ferm seguidor.  I entre una data i l’altra, durant més de trenta anys, l’Antonio Granados s'ha dedicat en cos i ànima a la promoció del ciclisme a la nostra ciutat. Ha estat un gran president de club, un més dels molts que a la nostra ciutat es desviuen per tirar endavant una entitat dedicant-hi moltíssimes hores. I evidentment ha estat un home de ciclisme durant aquests més de trenta anys com a directiu, als quals s'han d'afegir abans uns quants més com a practicant, arribant a ser campió d’Espanya de ciclomàster.

El CC Iluro sota la seva presidència, i en noble competència amb l’Esport Ciclista Mataró, va revifar el ciclisme en pista i van sorgir noms com els dels germans Manuel i Víctor Gonzalo, Josep Antoni Gil, Jonathan Garrido, d'Ivan i Édgar Granados, els seus fills, Ismael Carrete, Montse Alonso i altres, que van portar moltes medalles cap a Mataró.
L’Antonio Granados ha estat un home de ciclisme, que ha fet molt per mantenir viva la flama d’aquest esport tan arrelat a la nostra ciutat. Se'l trobarà a faltar.