Una pregunta que fa pensar i recordar

La Sirena CN Mataró ja és el millor equip local de la història?

Waterpolo fem La Sirena CNM - BudapestA l’enquesta de la nostra pàgina web apareix la pregunta del subtítol. Tot i que cadascú pot tenir la resposta... és la "correcta"?

Si, de vegades, és difícil posar d'acord al jurat de la Nit de l’Esport en relació al millor equip d’un any, no ho serà més si ens referim a la història? Abans d'afirmar-ho, no és necessari tenir una visió àmplia d'un segle d'esport a Mataró? Què vol dir ser el millor equip de la història de l’esport de la nostra ciutat?

Podríem dir que sí ho és, perquè va guanyar a tot un campió d'Europa. Però això també ho havia fet el CE Mataró de bàsquet als anys seixanta, derrotant dues vegades el Real Madrid. I si diem que ha guanyat un títol continental? Això també ho va fer el Club Hoquei Mataró, guanyant la Copa CERS el 2009. O potser perquè va guanyar la Copa d'Espanya?

Però també l'ha guanyat l'equip de tennis taula del CN Mataró Quadis tres vegades i abans ho havia fet l'equip d'Esport Ciclista Mataró d'hoquei patins. És ara La Sirena el millor equip de l'estat espanyol? No.

Però n'hem tingut que sí que ho han estat en el seu moment. El citat equip d'EC Mataró d'hoquei ho va ser, i també l'equip de pesca submarina de l'SPAS Mataró. I l'equip de tennis taula, en dues ocasions, i el de bàsquet femení del Club Esportiu Mataró tres vegades, van guanyar la lliga, competint després a la Copa d'Europa. Però cap d'ells va arribar a semifinals i La Sirena hi ha arribat aquest any!

Algun altre equip pot dir que ha estat entre els quatre millors d'Europa, com ara està La Sirena CN Mataró? Doncs sí, n'hi ha un altre. El Club de Tennis Mataró l'any 1992 va jugar les semifinals de la Copa d'Europa de tennis, caient davant del Racing de París. I l'any 2015 Club Billar Mataró, en un campionat de format diferent, va obtenir el 3r lloc europeu en billar de taula petita.

Espero que tot això us pugui ajudar a formar la vostra opinió. Quan escric està al 60% (SI) i 40% (NO).