El fotògraf del futbol i dels somriures

Ens ha deixat Josep Ribas, el fotògraf del futbol

  • Dijous, 15 Desembre 2016 10:50

Josep Ribas

Aquest dilluns a la nit ens va sorprendre la notícia de la defunció del fotògraf que seguia el Club Esportiu Mataró, en Josep Ribas Bahí. Pels qui no el coneguessin, aquí en teniu el missatge de comiat de la junta directiva del Club Esportiu Mataró:

“Estimat Josep, t'havies convertit en un referent per al nostre club. Entranyable, transmeties als nostres jugadors, grans i petits, els valors que només persones com tu mantenen en el temps. Amb la teva armilla de la LFP, sempre trepitjant la gespa i fent milers de fotos, encara tenies temps per girar-te a la grada i treure un somriure a un soci, un nen, la mare que pateix acompanyant al futbol al seu fill... Quantes fotografies has regalat, totes d'una qualitat humana indescriptible. En el nostre record sempre hi haurà un petit espai a la cantonada inferior dreta a on posi “Foto: Josep Ribas”, perquè si algú ens ha de treure una imatge que descrigui el nostre pas per aquí, volem que siguis tu. Allà a on siguis segur que camines amb la teva càmera i et gires rient fent broma per qualsevol cosa. Ens veiem, amic. T'estimem, Josep”.

Nascut al Prat de Llobregat, però molt ben arrelat a la nostra ciutat, “en Ribas” s'havia convertit en una persona molt estimada i respectada en el món de tot el futbol català i de l'esport mataroní en particular. Tot just fa dos anys va ser reconegut amb el "Premi Josep Gomà i Carol a la millor tasca periodísitica" a la Nit de l'Esport de Mataró per la seva tasca de seguiment a l’esport de la nostra ciutat, en especial del futbol.

El seu llegat comprèn moltíssimes fotografies de partits de futbol, algunes publicades en aquest mitjà, amb protagonisme groc i negre. Però sens dubte la part més important és la connexió que tenia amb jugadors, àrbitres, aficionats i directius a qui també fotografiava, traient-los sempre un somriure. Quedem-nos amb tots aquests somriures. Descansa en Pau.