Torna la Lliga EBA a Mataró

Puja una mica el nivell del bàsquet de la nostra ciutat

basquet mataro-boet

Molts dels joves que ara juguen a bàsquet a la nostra ciutat, sigui a la UE Mataró o al Boet, i també molts dels aficionats a aquest esport, saben ben poc de la història d'aquest esport a  la nostra ciutat, que va viure moments gloriosos. I en podem recordar uns quants del vessant masculí...
Ja l'any 1933 la secció de bàsquet de l'Iluro Sport Club va jugar el primer campionat d'Espanya, perdent a semifinals davant el Real Madrid.

Aquest any ja ha fet mig segle que la secció de bàsquet del Club Esportiu Mataró va quedar en tercer lloc de la Lliga Nacional 1965-66, en una temporada en què va guanyar tots els partits a la seva pista descoberta, situada on ara hi ha el Palau Josep Mora. Ni el Real Madrid, campió d'Europa d'aleshores, va poder guanyar aquí.

Durant uns anys es va poder mantenir a la màxima categoria estatal, de la que va baixar l'any 1978.
Més endavant, allà pels anys vuitanta el CE Mataró va jugar a la 1a Divisió B, i el Palau es va omplir altra vegada. Però la falta de suport va obligar a renunciar a la categoria l'any 1988, a la que es va tornar l'any 1991 ja sota el nom de Club Bàsquet Mataró, però dos anys més tard també es va vendre la plaça.

Uns anys més tard, i ja amb el nom de la Unió Esportiva Mataró, es va jugar durant 15 temporades a la lliga EBA, una categoria que a poc a poc va perdre nivell amb la creació de les Lligues LEB. I se'n va baixar l'any 2011.

Ara torna la lliga EBA a la nostra ciutat i hauria de ser el moment que els aficionats al bàsquet apareguin novament al Palau Josep Mora per donar suport a un equip i una entitat que han aconseguit tornar a fer pujar una mica el nivell del bàsquet a Mataró.
Està clar que no és encara el que la història del bàsquet de la nostra ciutat es mereix, però sense l'ajut de l'afició és difícil poder anar més amunt. Donem-los suport.