La Sirena està a la cresta de l’onada

Per primera vegada es donarà un títol europeu a Mataró

Alegria final

Des de fa quasi cent anys, quan els partits encara es disputaven dins de l’aigua del mar, es juga a waterpolo a la nostra ciutat. És un esport del qual s’havien disputat memorables campionats locals de “penyes”. Un dels fundadors de la Federació Catalana l’any 1921 va ser el Club Natació Mataró, que onze anys més tard deixaria pas a l’actual Centre Natació Mataró. I ara aquesta entitat organitza el que és l’esdeveniment esportiu de clubs més important que s’ha disputat a la nostra ciutat. El dissabte es lliurarà per primera vegada a casa nostra un trofeu de nivell continental: el de la Copa LEN de categoria femenina.

I, si s’ha pogut arribar fins aquí, ha estat perquè des de fa 17 anys l’afició al waterpolo es va traspassar a les noies. Van començar de la mà d’en Beto Fernàndez, rebent pallisses, però progressant ràpidament amb il·lusió. I a mesura que van anar passant els anys, primer amb el suport de la nostra revista “El Tot Mataró” i des de fa tres temporades amb el suport de “La Sirena”, i amb en Vicenç Tarrés d’entrenador, aquest equip es va situar a l’elit estatal. I després de nedar molts cops a contracorrent La Sirena, conduïda pel romanès Florin Bonca, ara s’ha situat a la cresta de l’onada.

El passat diumenge van aconseguir el que moltes de les seves jugadores i tècnics somiaven: guanyar el poderós Club Natació Sabadell, un equip que portava 159 partits seguits guanyats en competició estatal. I ho van fer a casa seva aconseguint la Copa de la Reina, el primer títol estatal de la secció de waterpolo.

I aquest cap de setmana tenen la possibilitat d’afegir-ne un altre, el de la Copa LEN si superen el divendres l’equip rus a semifinals i el dissabte el que toqui a la final.
L’afició de ben segur estarà al seu costat i serà el jugador número vuit. Anem a aconseguir la segona Copa!