La ciclotímia emocional de la confiança

O com l’estat d’ànim resulta determinant al món de l’esport

Derbi Mataró-Boet

Ciclotímia emocional no deixa de ser una redundància i utilitzar banalment un diagnòstic mèdic que indica canvis d’estat d’ànim molt sobtats, passant d’una situació de joia a una depressió molt ràpidament.

Doncs bé, si considerem que els estats d’ànim són un reflex clar de l’estat de confiança en nosaltres mateixos i en les circumstàncies que ens envolten, al món de l'esport aquests esdeveniments encara es veuen més magnificats per tot el seguiment que hi ha al darrere.
Per posar un exemple que a tots ens vindrà al cap, el cap de setmana passat, el clàssic del món del futbol, on els blaugranes arribaven com a favorits indiscutibles, i arran d'un revés durant el partit, el bloqueig i les errades en les circumstàncies que normalment són del tot senzilles, va acabar comportant la derrota, en uns últims 25 minuts per oblidar del conjunt de Luis Enrique. I ja no només això, durant la setmana (aquestes línies s'escriuen abans de l'enfrontament de Champions) tot eren dubtes i pors a Can Barça.
Per contra, el Madrid, gràcies a la injecció de moral, ja sembla que hagi de guanyar l'onzena.

Però no només al món de futbol ens trobem casos d’aquests. A nivell molt més local, arran del derbi de bàsquet de Copa Catalunya, el Mataró Parc Boet, tot i les nombroses baixes que patia (i pateix) el club, arribava pletòric a l’enfrontament amb una increïble ratxa de deu victòries i una sola derrota. El partit, molt igualat i de molt nivell en tot moment, se’l va acabar enduent el Feimat Mataró en els últims instants.
Doncs bé, a partir d’aquesta circumstància, mentre els grocs porten tres victòries consecutives, els del Pla d’en Boet, no han tornat a sumar cap altra victòria, les lesions pesen molt més i l’accés a fases es complica en una lluita molt igualada entre quatre equips.