La Lliga de futbol es modernitza

Per primer cop a la història no s’atura per Nadal

Esports 2013/2015, foto noticia editorial tot esport (edicio 1700)

El futbol cada cop ha deixat més de ser un esport d’onze contra onze per passar a ser un producte comercial que es ven arreu del món. La prova d’això són els milions i milions que mou aquest esport de pilota en contractes televisius. Ara els clubs poderosos del vell continent no fan campanyes per omplir les grades, sinó perquè els seus partits els puguin veure televisats arreu del món. La primera competició que va buscar fama i espectadors fora de les seves fronteres va ser la Premier Leegue i totes les altres grans lligues europees després han seguit els seus passos.

I seguint l’exemple de la lliga anglesa de vendre els drets televisius a la vegada i comercialitzar-los a l’estranger, la lliga espanyola ha fet un pas més i ha decidit no aturar la competició durant les festes de Nadal com ha fet sempre la Premier. Hem de dir que per Nadal i Sant Esteve no hi haurà partits com passa a Anglaterra, aquí els dies de teca no els han tocat, però el dia 31 de desembre sí que hi haurà partit. Aquest dia es jugarà el derbi valencià entre València i Villarreal a les 16 hores, està clar que ningú es perdrà el raïm, però el problema arriba quan el dia 31 de desembre és un dijous i la majoria de seguidors dels dos equips estaran encara treballant.
Ni fet expressament no pot estar tan mal pensat, està clar que aquests canvis no estan fets perquè la gent d’aquí vagi al camp ni tan sols perquè vegi el partit per la tele, segurament són perquè algun japonès o xinès fanàtic del futbol els pugui veure còmodament des del sofà de casa.

Jo més d’un cop des d’aquí he alabat el model anglès de jugar partits durant les festes de Nadal perquè grans i petits puguin gaudir al camp dels seus ídols aquests dies tan festius i familiars, ara, el fet de fer jugar els equips entre setmana en hores laborables és un despropòsit.