Tarda de diumenge: tele o anar al camp?

La gran oferta televisiva està buidant els camps de futbol catalans

Futbol 2013/2015, foto editorial tot esport-tele o anar al camp? 1688
Diumenge, a les 17 hores, el primer equip del CE Mataró Escola de Futbol jugarà el seu primer partit com a local davant el Manresa, un equip que durant molts anys va ser un dels clàssics de Tercera Divisió.

Tots dos equips, que anys enrere s’havien trobat a Tercera Divisió, ara es trobaran a 1a Catalana i després d’haver perdut el primer partit de lliga. El Mataró va perdre 2-1 al camp de la Jonquera, mentre que el Manresa va perdre a casa davant l’Escala. Per tant tots dos equips buscaran els tres punts sense por i amb ganes de sumar la primera victòria de la temporada. El Mataró, que juga a casa, surt a priori com a favorit, però a la primera jornada del campionat ja es va veure que jugar com a local no assegura els tres punts, ja que hi va haver quatre victòries visitants, tres locals i un empat. Antigament jugar a casa era sinònim de tenir un 75% de possibilitats de victòria, però ara els temps han canviat.

Actualment els camps de futbol territorial no s’omplen com abans, els amants del futbol prefereixen quedar-se a casa asseguts al sofà i veure la Primera Divisió i el futbol internacional per la tele. I és que enguany totes les teleoperadores han baixat preus i per només 15 euros es pot veure tot el futbol. I aquesta setmana s’ha donat a coneixer que les televisions locals i la mateixa Federació Catalana des del seu portal web, televisaran partits de Tercera Divisió i 1a Catalana. Per tant més oferta televisiva i més motius per quedar-se a casa i no omplir les grades dels camps de futbol catalans.

Abans els pares anaven amb els fills a passar el diumenge al camp de futbol de la seva localitat, ara el pare mira el Chelsea i el Manchester United  per la tele des del sofà i el nen juga a l’ordinador o a la tauleta. Hàbits poc saludables per a tots dos i per als equips modestos que cada cop tenen menys socis i els camps més buits.