Premi més que merescut

Núria Martínez viu una segona joventut a Turquia

Basquet 2013, foto editorial tot esport-premi merescut (1668)

Divendres passat, a la gala de la Nit de l’Esport 2015, la basquetbolista Núria Martínez va ser escollida millor esportista de Mataró del 2014, aconseguint d’aquesta manera el seu sisè guardó que l’acredita com a millor esportista de la nostra ciutat.
Va ser un premi més que merescut per a aquesta jugadora nascuda el 1984 i que està vivint una segona joventut a Turquia, primer en el Kayseri Kaski i ara en el Galatasaray, vigent campió d’Europa. Però segurament el que va decantar el vot del jurat qualificador de la Nit de l’Esport va ser la medalla de plata aconseguida en el passat Mundial de bàsquet celebrat a Turquia, una fita històrica de la selecció estatal que només va cedir a la final davant el combinat dels Estats Units.

Aquesta medalla d’argent que es va penjar la Núria va ser fruit del treball, de la constància i de la fe d’una de les millors jugadores de la història del bàsquet català, espanyol i europeu. Després de jugar al Perfumerías Avenida de Salamanca, de jugar a WNBA amb el Sacramento Monarchs i el Minessota Lynx, al Ros Casares de València i del seu pas per la lliga russa i Italiana, la Núria va deixar de ser una de les fixes de la selecció espanyola. Finalment  va anar a parar a Turquia, a un equip de segona fila, però ella va continuar treballant i entrenant com el primer dia i, finalment, va rebre la trucada de la selecció estatal per aportar experiència i minuts de qualitat a un equip que ja ha fet història penjant-se aquesta plata.

Si un té qualitat, els anys no pesen, només cal veure els minuts de Xavi Hernández dissabte passat davant del Reial Madrid per veure que l’experiència fa a l’esportista millor. L’esportista que es cuida i viu el seu esport pot competir molts anys, i si no que li preguntin al boxejador George Foreman que es va proclamar campió dels pesos pesants amb 45 anys i que va competir entre els millors fins als 50.