Això feia molt de temps que no passava

Un equip mataroní va ser present en una final de Copa

Waterpolo 2013, wa3

El diumenge passat, o de fet el dissab­te perquè és quan es va guanyar el premi de ser-hi, el Centre Natació Mataró Quadis va omplir una pàgina més de la seva ja brillant història, en disputar la final de la Copa del Rei.

D’un temps ençà les fases finals de les Copes s’han convertit en una autèntica festa dels esports d’equip que habitualment queden a l’ombra del futbol. I aquest passat cap de setmana es disputaven les d’hoquei patins a Blanes, i la de waterpolo, a la Nova Escullera de Barcelona. I en aquesta el Quadis, en superar a semifinals l’equip amfitrió, el CN Barcelona, es va afegir per primera vegada a la gran festa de la jornada final, on va acabar cedint davant el Barceloneta, el campió d’Europa.

Però a més l’equip que prepara “Beto” Fernàndez, que en acabar va mostrar-se orgullós dels seus jugadors, va fer que per segona vegada a la història una final de Copa al màxim nivell estatal en categoria masculina tingués la presència d’un club de la nostra ciutat. I ja fa temps de l’altra ja... Havia estat fa 48 anys i l’equip protagonista va ser l’Esport Ciclista Mataró d’hoquei patins, que a més es va fer amb el títol de campió de la “Copa del Generalísimo” (eren “aquells temps”). La fase final, amb quatre equips, es va jugar a la pista del Velòdrom de la nostra ciutat i l’equip mataroní a la final va superar el Vilanova per 2-1.

Hem de dir també que a nivell femení el Centre Natació Mataró de tennis taula ha guanyat tres vegades la Copa de la Reina (2004, 2005 i 2011), i que abans el CE Mataró de bàsquet va jugar dues finals (1973 i 1974), i més recentment l’equip de waterpolo del CN Mataró també n’ha jugat dues (2010 i 2014).

L’únic punt negatiu que s’ha de citar és que TV3 fes cas omís de la celebració d’aquesta fase final, d’un esport on Catalunya possiblement seria potència mundial. Quina llàstima...