El Palau Josep Mora torna a tremolar

El derbi entre el Platges i el Boet va tornar a omplir les grades del vell pavelló

Basquet 2013, foto editorial tot esport-el josep mora torna a tremolar

La passada tardor es va celebrar el 50è aniversari del Palau Josep Mora, un pavelló de bàsquet que ha vist passar Barça, Madrid, Joventut i molts altres equips històrics del bàsquet estatal. Cinquanta anys després el mític pavelló necessitaria potser alguna reforma, però tot i això m’atreveixo a dir que és la millor instal·lació esportiva que té la ciutat en l’actualitat, els nous pavellons i poliesportius que s’han fet després no li arriben ni a la sola de la sabata.

I és que quan el Palau Josep Mora s’omple com ho va fer diumenge per veure el derbi mataroní de Copa Catalunya, és una olla a pressió on pocs equips visitants hi guanyarien. L’ambient que hi havia en el derbi i el nombre d’espectadors, més de 1.500, no els trobaríem a cap pavelló de Lliga EBA ni LEB, i és que Mataró és una ciutat que respira i viu el bàsquet com poques. Vam ser una de les primeres poblacions catalanes on va arrelar aquest esport importat dels Estats Units i durant moltes dècades vam competir amb els millors a Espanya i fins i tot a Europa. Ara d’això ja fa molt, i en els darrers anys la UE Mataró, el referent d’aquest esport fins fa poc a la ciutat, va haver de renunciar a jugar categories estatals per motius econòmics.

Però amb l’arribada de l’AE Boet a Copa Catalunya el bàsquet local s’ha tornat a reactivar. El club taronja ha passat de jugar a Tercera Catalana a ser un dels referents de Copa Catalunya en només dues temporades. Tota una fita per a l’equip de barri i la seva directiva que han demostrat que si es treballa bé els èxits i premis arriben.
Doncs bé, aquest ascens meteòric dels taronges ha fet que diumenge el Palau Josep Mora s’omplís com no ho feia fa anys. El resultat va ser el menys important, el guanyador absolut va ser el bàsquet mataroní que ara té dos referents. Però s’imaginen el Mora ple cada set­mana animant un sol equip... qui sap fins on es podria arribar.