Tornarem a tenir la Volta

El 24 de març la ciutat acollirà la segona etapa de la prova ciclista

La Volta 2014, foto editorial tot esport- ja tenim la volta (1657)

Mataró tornarà a tenir ciclisme de primer nivell. Després de la grata sensació que va deixar el doble pas de la Volta Ciclista a Catalunya l’any passat, l’organització va fer públiques les etapes d’aquest any i la capital del Maresme torna a ser punt de partida de la segona etapa. És d’esperar que el Camí de la Geganta i el denominat espai firal del Parc Nou tornin a estar tallats tot un matí perquè els mataronins vegin de prop tota la parafernàlia que comporta una prova com aquesta. Els autobusos i cotxes dels equips, el control de firmes, els mitjans, el públic, els corredors. Una mena de circ que l’any passat va fer les delícies a moltíssima gent. Periodistes avesats a seguir carreres arreu escrivien que poques vegades havien vist el clima i l’expectació que Mataró va saber transmetre a un pilot excepcional. Sembla que repetirem. I n’hem d’estar contents.

Si l’any passat era novetat, aquest any caldrà aprofitar que es torna a tenir la carrera per casa per mirar d’anar més enllà. Si Calella ha sabut jugar les seves cartes i ja és indiscutible com a seu de la primera etapa per què no pot Mataró consolidar-se com a punt de partida de la segona?

L’any passat la Volta ens va regalar un cartell de ciclistes excepcional, un reguitzell de primeres espases que s’assemblava més a l’escenografia esportista d’un Tour que no pas l’habitual de la prova catalana. Contador, Nairo Quintana, el nostre Purito Rodríguez i Chris Froome units en una fotografia va ser genial però és probable que no es pugui repetir.

Pel bé del ciclisme, a més, estaria bé que la sortida de la Volta consolidada fós a la vegada l’ocasió per fer créixer aquest esport a casa nostra. Amb un velòdrom, turons al voltant, serralades a prop i planeres ràpides pròpies del Maresme la nostra ho té tot per ser una comarca de ciclisme eminent que torni a donar a la Volta tot el caliu del món.