La bellesa oculta del fons marí mataroní

Mataró té un medi subaquàtic molt ric per explorar

  • Anna Aluart
  • Dijous, 09 Octubre 2014 10:58

Esports, foto editorial tot esport- opistobranqui 1644

No tothom ho sap, però la costa mataronina i rodalia és una zona molt maca per a la gent aficionada al submarinisme. Aquí tenim la posidònia oceànica, una planta submarina que només es troba en el mar mediterrani. També trobem barres rocalloses just davant de Mataró, zones amb una gran densitat de vida i tot a pocs km de la costa de la nostra ciutat.

I el millor és que no trobem una massificació de submarinistes, com podem trobar a la costa brava o altres zones més turístiques, i això també fa que el fons marí de la costa de la ciutat estigui molt respectat i poc remogut pels submarinistes. El submarinisme és un esport que és molt agraït a l’hora de practicar la fotografia. Estem poc acostumats al paisatge i fauna marins i això fa que les fotografies siguin d’allò més curioses. A Mataró podem trobar diversos centres on fan cursos d’especialització de fotografia submarina i altres aspectes que poden ajudar a que gaudeixis d’aquest esport a la ciutat. Quan fem fotografia subaquàtica, si no tenim un equip professional i tenim una càmera compacta, encara que siguin de gamma alta, a 20 metres sota l’aigua tindrem dificultats amb la llum i falta de contrast per poder fer un enfoc precís.

D’altra banda, li hem de sumar la dificultat d’estar quiet controlant la flotabilitat per poder enquadrar i donar temps a la càmera a disparar, ja que les compactes no solen disparar a l’instant.

Una opció si vas amb aquest tipus de càmeres i sense flaixos externs, és portar un petit lot submergible que et permeti trobar aquest punt de contrast per enfocar i disparar. És molt recomanable disparar en mode macro, la macrofotografia en aquesta disciplina és molt agraïda. A menor distància amb el subjecte implica colors més vius i una presa més neta, ja que hi ha menys aigua per mig i la llum dels flaixos arriba al motiu fotografiat sense problema.