El valor de tenir valors?

El Barça segueix sense un rumb gaire clar

Luis Suarez

Fa només tres anys el Barça de futbol era a dalt de tot. Acabava de guanyar la Champions a Wembley en la que Puyol va cedir l’honor d’aixecar la copa a Eric Abidal, que orgullós va fer-ho lluint el logo d’Unicef al pit. Un Barça que va començar el matx amb set jugadors formats a la Masia a l’onze inicial, i que dues setmanes abans havien celebrat el campionat de lliga amb una samarreta que lluïa el lema, el “valor de tenir valors”.

Lluny de mantenir aquesta excel·lència, sembla que el Barça hagi decidit fer gala d’una altra sèrie de valors. L’any passat es va fitxar Neymar per una quantitat mai aclarida i que no va parar de pujar, deixant-nos en evidència a tots els que vam criticar el fitxatge milionari de Bale dient “mira que fan aquells”.

El president Rosell va haver de dimitir per una imputació i una sèrie d’afers judicials mal explicats i mai aclarits del tot. Ara, després de gastar-se 12 milions per un porter alemany de futur, se’n gasten 12 més en un xilè més consolidat, deixant a la gran promesa Masip com a teòric tercer porter. I no hi ha dubte, ja que el gran objectiu de l’estiu és fitxar l’uruguaià Luis Suárez. Un gran jugador que no es va voler fitxar fa uns quants anys, que ara que costa el triple, i que enmig dels rumors de l’interès blaugrana va i mossega (per tercera vegada en un terreny de joc) a un rival. I tot això tenint dos cracks en potència al Barça B com Munir i Adama que surten gratis.

Quins valors transmet aquest Barça als petits? Doncs que, si tens diners te’ls has de gastar (com qui va a un restaurant i assenyala el vi més car sense mirar ni quin és), que no importa el comportament si tens un bon rendiment i que tampoc és tan important ser de la casa i haver-te format a la Masia. Què els hi estem ensenyant doncs als més petits?